Ortodontik bozukluklarda uygulanabilen önemli tedavi çözümleri bulunuyor. Özellikle estetiksel ve fonksiyonel sorunlara mahal veren diş çapraşıklığı müdahale edilmediği takdirde yaşam boyunca süren sorunlardır. Ancak profesyonel müdahale çerçevesinde diş çapraşıklığı sorununun ortadan kaldırılabilmesi mümkündür. Diş çapraşıklığı şikayetlerine istinaden geçmişten beri diş teli tedavisi uygulanmaktadır. Ancak son yıllarda invisalign tedavisi, diş teline göre çok daha yoğun şekilde tercih ediliyor. İnvisalign tedavisi, toplum genelinde yaygın olarak görünmez diş teli olarak biliniyor. Şeffaf plak tedavisi olarak da bilinen invisalign tedavisi sayesinde diş telinin başta estetik olmak üzere pek çok açıdan oluşturduğu sorunlardan bağımsız bir tedavi süreci uygulanabiliyor. İnvisalign Ankara genelinde ortodontik tedavi süreçlerinde sıklıkla kullanılmaya başlandı.

İnvisalign Tedavisi Nedir?

İnvisalign tedavisi Ankara , dişlerdeki çarpıklaşmanın giderilmesi maksadı ile diş teli yerine kullanılan şeffaf plaklar ile uygulanan bir tedavi türüdür. Diş teli tedavisinin modernize edilmiş formu olarak da belirtilen görünmez diş teli tedavisi, estetik açıdan sağladığı avantajlar nedeni ile yoğun şekilde tercih ediliyor. Şeffaf bir plak ile dişlerdeki çarpıklaşmanın giderilebilmesi amaçlanmaktadır. Şeffaf plaklardan oluşan görünmez diş telleri, hiçbir şekilde görünmeme özelliğine sahiptir. Bu şekilde daha uzun vadede gerekli olduğu gibi ortodontik tedavi sürecinin uygulanabilmesi olanağı sağlar. İnvisalign Ankara hizmetleri sayesinde hangi yaşta olunursa olunsun, ortodontik tedavi sürecinden en iyi şekilde yararlanılabiliyor.

Görünmez Diş Teli Avantajları Nelerdir?

Şeffaf plak tedavisi sayesinde diş telinde olduğu gibi dışarıdan görünen herhangi bir unsur bulunmamaktadır. Sadece çok yakından bakılması durumunda fark edilebilmesi mümkündür. Bu nedenle hem gençler hem de erişkinler açısından diş teli tedavisinde en fazla rahatsız edici konu olan diş tellerinin dışarıdan görünmesi sorunu ortadan kaldırılmaktadır. Bu özelliği de günümüzde diş telinin estetik açıdan oluşturduğu olumsuz görsellik nedeniyle ortodontik tedavi sürecine pek sıcak bakılmaması gibi bir yaklaşımı ortadan kaldırıyor. İnvisalign Ankara tedavi süreci ile görünmez diş tellerinin getirdiği avantajlardan faydalanılabiliyor. İnvisalign tedavisinin bir diğer önemli avantajı ise tak-çıkar formunda olmasıdır. Yani şeffaf plak tedavisi uygulanan hastalar, günlük yaşantıları içerisinde bu görünmez diş tellerini çıkartabilmektedir. Özellikle sosyal bir etkinliğe katılırken veya yemek yerken çıkartılabilmektedir. Bu şekilde diş telinin getirmiş olduğu gibi tüm zorlukları da ortadan kaldırır. Dolayısıyla çok daha rahat ve çok daha konforlu bir ortodontik tedavi süreci sağlar.

İnvisalign Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İnvisalign tedavisinin ne kadar süreceği invisalign Ankara hizmetlerinde en sık sorulan sorulardan birisidir. Ancak bu soru için net bir yanıt verilebilmesi mümkün değildir. Zira invisalign tedavisi hastanın ortodontik probleminin durumuna göre özel olarak uygulanır. Yani kişiye özel olarak uygulanan bir tedavidir. Dolayısıyla kesin uygulama prosedürü ve süreleri ile ilgili net bilgi alabilmek için ortodontist Gökçe Kılıç tarafından yapılacak test ve kontrollerin yaptırılması gerekir.