Bölgede seyahat acenteleri ve turizm sektör temsilcilerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getiren Yıldız, tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’ın turizm ilçeleri Kuşadası ve Didim’de de acentelerin zor bir süreç geçirdiklerini ifade etti. Yıldız, sektörden aldıkları değerlendirmeleri aktarmak üzere acenteleri temsil edecek kişilerle birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.
Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Atilla, tüm sektörlerin pandemi sebebi ile zor durumda olduğunun altını çizdi. Turizmin en fazla etkilenen sektör olduğunu, seyahat acentelerinin de çok ciddi sıkıntıları aşmaya çalıştığını belirtti. Atilla, neredeyse her gün birkaç seyahat acentesinin lisans ücretini bile karşılamayacak bedellerle zararına satışa çıkarıldığını ifade etti.

“2021’DE OTELLERİN TAMAMI AÇILACAK “

Atilla, 2020 senesinde otellerin çok azının açık olduğunu, bu yıl ise tamamının açacağını ifade ederek, tahmin edilen 25 milyon turistin bu otelleri doldurmayacağını söyledi. Düşük dolulukla çalışacak otelleri 2020 yılından daha kötü bir sezon beklediğini ifade etti. Atilla, inşaat sektörünün de geçen yıl yaşanan hareketli dönemden sonra durgunluğa girdiğini ve iş yapamaz hale geldiğini sözlerine ekledi.
Hükümetin koronavirüs salgınından ciddi etkilenen ve iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafa destek sağlanması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Yıldız, aylık 750 lira kira desteğinin katkı sağlamadığını, bunun da sadece basit usul işletmelere verildiğini dile getirdi. Yıldız, işsizliğin de ciddi bir orana ulaştığını hatırlattı.

“AŞI SAYISI YETERSİZ”

Yıldız, Covid-19 aşılama çalışmalarının da beklenen düzeyde olmadığı görüşünü dile getirdi. Çin’den gelen aşının iki doz halinde 1,5 milyon kişiye uygulanacağını, bunun da sayısı bir milyonu bulan sağlık çalışanlarını aşılamaya yeteceğini, halkın bağışıklık kazanması için gerekli olan yüzde 70 aşılama çalışması kapsamında alınan 50 milyon aşının da yeterli olmadığını sözlerine ekledi. Atilla ise, Avrupa Birliği ülkelerinin seyahatlerde aşı pasaportu istemeyi planladığını hatırlatarak aşılama çalışmalarının sezon öncesinde istenen düzeye gelmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Alman Dışişleri Bakanının sorulan bir soru üzerine Almanya’nın koronavirüse 2021’de daha hazırlıklı olduğunu, seyahat sınırlamalarının kaldırılacağını fakat bunun AB ülkelerine yapılan seyahatler için düşünüldüğünü söylediğini aktardı. İç turizmin potansiyelinin de, turizm sektörünü tatmin etmeyeceğini dile getirdi.

“STK’LARIN ORTAK HAREKETİ ÖNEMLİ”

Atilla, Didim Ticaret Odasının sosyal sorumluluk çalışmaları olarak Devlet Hastanesine solunum cihazı bağışladığını ve iş adamlarının katkısıyla 80 adet tabletin de teknolojiye erişimi olmayan çocuklara dağıtılmak üzere Kaymakamlığa teslim edildiği dile getirdi. Milletvekili Hüseyin Yıldız, Didim’in sorunlarının çözümü için sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunun altını çizerek, kapısının her parti ve görüşten kişiye açık olduğunu söyledi. Didim’in her sorununu meclis kürsüsünde ve komisyon çalışmalarında dile getirdiğini, çözümü için çaba sarf ettiğini ifade etti. Yıldız, Didim’e olan vefa borcu ve çocuklara güzel bir Didim bırakmak için çalıştığını vurguladı.