Memur maaşlarında 2021 yılı için yüzde 6,1 oranında zam yapılması kararından memnun olmayan Kamu-Sen, Türkiye’nin 81 ilinden talepleri içeren mektuplarını Cumhurbaşkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na gönderdi. Kamu-Sen Aydın İl Temsilciliği de diğer illerle eş zamanlı olarak Aydın PTT binası önünde bir araya gelerek mektuplarını postaya verdi.

ALIM GÜCÜ AZALDI

Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt, son 10 yıldır memur maaşlarının enflasyonun altında kaldığını belirterek bu yılki zammın da ülkenin gerçekleriyle örtüşmediğini belirtti. Memur ve emeklilerin yoksulluk içinde en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarını dile getiren Bozkurt, “2021 yılına ilişkin olarak memur maaşlarına, yılın her iki yarısı için yüzde 3, toplam kümülatif yüzde 6,1 oranında zam yapılması kararlaştırılmıştır. Buna karşın TCMB enflasyon tahminini yüzde 9,4 olarak güncellemiştir. 2021 yılında enflasyon hedefine ulaşılsa bile memur maaşlarının gerçekleşen enflasyon karşısında yine en az yüzde 3,5 eriyeceği daha şimdiden kesinleşmiştir. Zaten ocak ayında alınan yüzde 3 zam, mart ayı itibarı ile vergi dilimindeki artışa gidecektir. Hal böyle olunca memur ve emeklilerimizin alım gücü yıldan yıla azalmakta, aile bütçesindeki açık her gün biraz daha büyümektedir” diye konuştu.

MEMUR ENFLASYONA EZDİRİLMEMELİ

Memur ve emeklilere yönelik de bir destek paketi açıklanmasını ve kamu görevlilerine ek zam verilmesini talep ettiklerini ifade eden Bozkurt, “Bu talebimizi ve gerekçelerini içeren mektuplarımızı bugün ülkemizin 81 ilinden Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Hazine ve Maliye Bakanı’na gönderiyoruz. Hazırladığımız gerçek maaş bordrolarını da mektubumuza ekledik ve kamu çalışanlarımızın içinde bulunduğu zorluğu ortaya koyduk. Yetkililerin memurlarımızı enflasyona ve ekonomik olumsuzluklara ezdirmeyeceğini umuyor; maaşlardaki erimeyi telafi edecek ek bir zamla salgınla mücadelenin kahramanlarının yüzlerini güldürmesini bekliyoruz” diye konuştu.