DSP'nin kuruluşunun 35'inci yıl dönümü dolayısı ile Aydın Valiliği önünde tören düzenlendi. DSP Aydın İl Başkanı Cemil Köroğlu ve parti yöneticilerinin katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan İl Başkanı Köroğlu, Aydın Valiliği'nin DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın mesajının okunmasına izin vermediğini öne sürdü.

"PARTİM ADINA ÇOK ÜZGÜNÜM"

Parti olarak Türkiye'nin diğer illerinde yaptıkları törenlerde bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını belirten Köroğlu, şunları kaydetti:
"Genel başkanımızın mesajı bütün illerde okundu. Mesajda hiçbir sakınca yok, kanun çerçevesinde. Burada ben 4-5 yıldır il başkanlığı yapıyorum, şimdiye kadar bu şekilde bir durumla karşılaşmadık. Partim ve şahsım adıma çok üzgünüm. Bu şekilde yapılmamalıydı. Genel başkanımızın mesajı okunsa ne olur? Biz PKK partisi değiliz, anarşist de değiliz. Bu memlekette PKK'nın ele başını, İmralı'ya biz tıktık, Habur'da kimseyi davul zurna ile karşılamadık, ama her nedense bize o muamele yapılıyor gibi geldi bana. Biz üç dönem bu ülkeyi yönettik, hiç kimseyi engellemedik. Herkes her şeyini özgürce yaptı."

"TEKRAR İKTİDAR OLMAYA GELİYORUZ"

Partisinin Türkiye'de yükselişte olduğunu savunan Köroğlu, "Korkunun ecele faydası yok. Biz, tekrar iktidar olmaya geliyoruz, kimse ile kötü olmak için değil. Biz kanunlara, nizamlara uyan bir partiyiz, kadrolarımız da öyle" dedi. DSP Aydın İl Başkanı Cemil Köroğlu'nun yaptığı açıklamanın ardından, partililer dağıldı.