Yıllık 2 bin ton nar üretim kapasitesi olan Yukarı Görle Mahallesinde bir yandan hasat yapılırken bir yandan toplanan narlar Türkiye’nin çeşitli illerine götürülmek üzere alıcılara teslim ediliyor.
Karacasu’ya 26 kilometre uzaklıktaki 300 nüfuslu Yukarıgörle Mahallesinde narda hasat sezonu başladı. Bir yandan hasat edilen ürünler her yıl olduğu gibi cemiyet yerinde kurulan nar pazarında alıcılara teslim ediliyor. Çiftçinin ürünün değerini bulması için her yıl olduğu gibi bu yıl da üreticilere yardımcı olan Mahalle Muhtarı Selçuk Alaca, “Bu yıl iyi bir rekolte var. Çiftçimizin ürettiği narlar Türkiye’nin çeşitli illerine giderek üretici ile buluşuyor. İlçemiz için ciddi bir gelir kapısı. İlçemize artı değer kattığımız için mutluyuz” dedi.

KALİTEYE ALIŞAN VAZGEÇEMİYOR


Bu yıl birinci kalite narın 2 lira 20 kuruş, ikinci kalite narın bin 500 lira, suluğa giden narın 1 liradan satıldığını ifade eden Muhtar Selçuk Alaca, “300 nüfusumuz var. Köyün tamamı narla uğraşıyor. Tatlı, üzüm taneli, ince kabuklu, kıpkırmızı ve kaliteli. Köyde herkes nar üretiyor. Kayseri, Kırıkkale, Eskişehir, Uşak, Konya, Aksaray, Nevşehir’e kadar gidiyor. Yıllık 2 bin ton civarında üretim var. Karacasu’da en çok nar üretimi Yukarı Görle’de yapılıyor. Bu sene verim iyi. Çiftçi memnun. İç pazarda meyve olarak tüketiliyor. Kaliteye alışan vazgeçemiyor. 45 gün sürüyor nar hasadı. Ekşisi, pekmezi çok farklı oluyor. Gübre ilaç kullanılmıyor ve organik üretim yapıyoruz” dedi.