Nazilli’de emlakçılık ve müteahhitlik yapan Mehmet Yılmaz, Zafer Mahallesi 28/4 sokak üzerinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan yolu, kendi tapulu arsasından geçtiği iddiasıyla bir kez daha kapattı. Usulsüzlük yaptığı ve belediyeyi zarara uğrattığını iddia ettiği Nazilli Belediye Başkanvekili Soner Yelkovan’ın, bazı yayın organlarında “Usulsüzlük yok” açıklamalarının ardından Mehmet Yılmaz, yeniden yol kapatma eylemi yaptı. Yelkovan’ın, “Art niyetli satın aldı” diyerek suçladığı Yılmaz, Zafer Mahallesi 28/4 Sokak ile Şehit Bülent Taşkıran Bulvarı kesişiminde bulunan 440 metrekarelik arsasının içinden geçen yolu kepçe yardımıyla kum dökerek trafiğe kapattı. Ardından olay yerine gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Nazilli Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Koçak'la bir araya gelen Yılmaz'a, yasalara göre yolu kapatamayacağı konusunda bilgi verildi.

“CİMER'E BAŞVURU ŞİKAYETLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”


Mehmet Yılmaz adına avukatı Burak Altıner, anayasal bir hak olan mülkiyet hakkının ihlal edildiğini defalarca kendilerine ilettiklerini belirti. Avukat Altıner, "Yani bizzat mülkiyeti kendisine ait. Yapmış olduğumuz girişimler neticesinde büyükşehire, Nazilli Belediyesi’ne ve CİMER’e başvuru şikayetlerimizi gerçekleştirdik. Özellikle Büyükşehir Belediyesi’ne tapulu arazi üzerinden yol geçirildiğini ve anayasal bir hak olan mülkiyet hakkının ihlal edildiğini defalarca kendilerine ilettik. Müvekkil bu yolu kendi mülkiyetinde kullanmak üzere kapatmak istemektedir. Kapatmak istemesinde kamu güveni ve kamu yararına engel olmasın diyerek yazılı müracaatlarda bulunduk. Büyükşehir Belediyesi’nden bize gelen cevabın ay ve tarihi de çok manidardır. 22 Temmuz 2020’de bize kanun maddesini hatırlatarak Türk Medeni Kanunu 683’teki maddeye göre, ‘Bir şeye mağlup olan kimse hukuk düzeni sınırları içerisinde o şey üzerinde dilediği gibi kullanma, yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisine sahiptir’ cevabını verdiler. Yani cevapta bize söylenen, ‘Yolu kapatma ama mal senin malın, biz oraya el koymadık. Bizden öncekiler el koymuştur.’ Şimdi devletin resmi kurumları bize bu şekilde cevap verirse, müvekkilin de mülkiyet hakkını kullanmak istemekten doğal bir hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

"HAKKIMIZI KULLANARAK YOLU KAPATIYORUZ"


Alanla ilgili yasal haklarını kullanmak istediklerini dile getiren avukat Burak Altıner, “Buna rağmen biz defalarca görüştük. Muhatap dahi olmadılar. Bize gönderdikleri tek yazı 22 Temmuz 2020 tarihli yazıdır. Bunda da, ‘Yolu kapatmayın’ dendi. Tamam, kapatmayalım ama müvekkil bu hakkını kullanmaktadır. Anayasal bir hakkın engellenmesinin bir cevabı yoktur. Verilen cevap şudur: Bizden önce yol geçirmişler. İsterse müvekkil burayı yol geçirildikten 1 saat sonra satın alsın. Hiç fark etmez. Hukuksuzluğu başka bir kılıf altında gizlemeye çalışmasınlar. Yasa çok açıktır. Biz bu yolu yasal haklarımızı kullanarak, gerekli güvenlik tertibatı tarafımızca alınarak kapatıyoruz. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Gerekli güvenlik tedbirlerini alın, yol işaretçilerini, uyarı levhalarını asın. Ama biz karşımızda muhatap bulamadığımız için anayasal bir hak olan dur hakkımızı kullanarak yolu kapatıyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından polisin uyarılarıyla kamusal alanın engellendiği gerekçesiyle yol tekrar trafiğe açıldı. Kabahatler Kanunu 38/2’nci maddesi gereğince Mehmet Yılmaz’a 392 TL idari para cezası kesildi.