Vatandaşları vekaletle Kızılay’a kurban bağışında bulunmaya davet eden Başkan Mezkit, “Kurban Bayramı’nın bereketini yıl boyu mazlum sofralarına taşıyan Kızılay, vekaletle Kurban Kesim Kampanyası vekalet bedellerini yurt içinde bin 50 TL, yurt dışında ise 850 TL olarak belirledi. Kurban Bayramı sürecinde yurt içinde kesilen kurbanların etleri kemiklerinden ayrıldıktan sonra bir işlem görüyor. Kurban paylarımız kavurma konserveleri haline dönüyor. Kavurma konservelerimiz yıl boyunca nefaseti korumuş bir şekilde ömürlendiriliyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kurban paylarımız ağırlıklı olarak kurban konservelerine dönüştürülecek. Bunun dışında yurt geneline yaygın aşevlerimizde ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştırılacak. Küçük bir kısmı da geleneğimizin devam etmesi için o gün kesilen kurban paylarımız ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırılacak” dedi.

“KURBAN İBADETİNİN TAM VE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YERİNE GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Kurban kesimi hakkında bilgiler veren Başkan Mezkit, “Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığının tavsiye ettiği İslami kurban kurallarını harfiyen uygulamakta, bütün süreçlerde bu ibadetin tam ve sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi için elinden gelen çabayı sarf etmektedir. Kurban kesimleri, yurt genelinde ve dünyada tamamen insan ve hayvan sağlığını muhafaza etmek için hijyenik kurallara uygun, insanın ve hayvanın haklarını ihlal etmeden, onlara eziyet göstermeden gerçekleşen bir süreç. Bunun tamamı videoyla kaydediliyor, noterlerce kontrol ediliyor. Deneyimli kasaplar tarafından da bu kesimler gerçekleştiriliyor. Yurt içinde Et ve Süt Kurumumuzun entegrelerinde daha önceden alınmış olan kurbanlık vasfına haiz, sağlıklı hayvanlarımız Kurban Bayramı sürecinde kesilecek. Et ve Süt Kurumumuzun tesislerinde hijyenik bir şekilde kurban kavurma konserveleri haline getirilecek. Yurt içi ve yurt dışı kurban bedellerinin farklı olması, yurt dışındaki tedariklerle ilgili fiyatların dünyanın çeşitli yerlerinde farklılık arz etmesi ve toplam havuzun ortalamasının 850 lira olmasından kaynaklanıyor. Yurt içindeki bin 50 lira ise Türkiye'de kurbanlık olarak keseceğimiz hayvanlarımızın et ağırlığının diğer hayvanlardan çok daha yüksek olmasından kaynaklanıyor” diye konuştu.

“KURBAN KESİMLERİ NOTER VE VİDEO TARAFINDAN KAYIT ALTINA ALINMAKTADIR”


Bu emanetlerin her birinin kendileri için kutsal olduğunu ifade eden Mezkit, “Bunu gerçekleştirmek için dev bir Kızılay ordusu faaliyet göstermektedir. Bütün süreçler video ve noter tarafından kayıt altına alınmaktadır. İsimleriniz her bir kurbanın üzerinden teker teker okunmakta ve vekaletler o kurbanı kesecek olan kasaba verilmektedir. Bütün süreçler sıhhatli ve hijyenik olarak İslami usullere uygun olarak gerçekleştirilmektedir. 152 yıllık iyiliğin amiral gemisi, merhametin çınarı Kızılay'ın sizlerin güveniyle devam eden seyrüseferinde bu kurban organizasyonumuzun da bereketli geçmesini ve ihtiyaç sahibi ailelerin yıl boyu sofralarını şenlendirmesini, yüzlerini güldürmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“KURBAN ETLERİNİ AYDINLI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ”


Mezkit, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Geçen sene olduğu gibi bu yıl da Aydınlı hayırseverlerimizden Kurbanlarını Türk Kızılayı'na vermelerini talep ediyoruz. Geçen sene vekaletle Kızılay’a verdikleri yurt içi kurbanlarının tamamı Aydınlı ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Bu yıl da daha fazla vekaletle kurban bağışı bekliyoruz. Ne kadar kurban bağışı olursa o kadar Aydınlı ihtiyaç sahibine ulaştırma imkânına kavuşuyoruz. Kurban vekaletlerinin 'kizilay.org.tr' web sitesinden kredi kartıyla kurban hesaplarına banka havaleleriyle banka şubelerinden ve PTT'den veya Aydın Kızılay İl Şube merkezine gelerek veya bizi arayarak kurban bağışlarınızı yapabilirsiniz. Ayrıca 168 numaralı ücretsiz çağrı merkezinden de vekaletle kurban kesimi konusunda bilgi alınabilir.”