ADÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, 2019-2020 dönemi mezunlarını verdi. Pandemiden dolayı mezuniyet töreni gerçekleştiremeyen öğrencileri, İMO Aydın Şubesi unutmadı. İMO Aydın Şubesi, hizmet binasında düzenlediği törende Aydın Genç-İMO ADÜ Üniversite Temsilcisi Hüseyin Çiçek'e, Genç-İMO ADÜ 4.Sınıf Temsilcisi Bahar Bulut'a ve bölümünü başarı ile tamamlayan odaya kayıtlı GENÇ-İMO öğrencilerine isimleri yazılı baretleri, İMO Aydın Şube Başkanı Özlenen Alcı ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.

“ÜLKEMİZ İÇİN ÜRETKEN VE DUYARLI OLMALIYIZ”

Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Alcı, “Mesleğimizin hangi biriminde çalışırsak çalışalım, ister bina, ister köprü, baraj, yol yapımı olsun ya da proje üretimi, hepsinde insana dokunuyoruz, insanlara yarar sağlayacak üretim yapıyoruz. Ülkemiz için, yaşadığımız kent için duyarlı ve üretken olmalıyız. Biz inşaat mühendislerinin sürekli kendimizi yenilememiz gerekiyor. Sayımız fazla da olsa farklı uzmanlık alanlarına yönelerek mesleğimizi icra etmeliyiz. Gideceğiniz illerde İnşaat Mühendisleri Odasının her zaman içinde yer alın. Odamızın bu konuda size öncü olacağını unutmayın” dedi.

MÜHENDİSLİK YEMİNİ ETTİLER

Tören sonunda öğrenciler, “Bana verilen mühendislik unvanına daima layık olmaya; onun bana sağladığı yetki ve yüklediği sorumluluğu bilerek, hangi şartlar altında olursa olsun onları ancak iyiye kullanmaya; yurduma ve insanlara yararlı olmaya kendimi ve mesleğimi maddi ve manevi alanlarda yükseltmeğe çalışacağıma, namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" sözlerini içeren mühendis yemini etti. Genç mezunlara mühendislik simgesi baretleri ile İMO rozetleri takdim edildi. İMO Aydın Şubesi, Genç-İMO üyelerine meslek hayatlarında başarı diledi.