Bir internet sitesinde çıkan Karacasu Belediyesinde Yasak Aşk iddiaları ile ilgili Ses Gazetesine konuşan Erdinç Gümüş, “Bunlar Karacasu Belediyesi gibi itibarlı bir belediyeye yakışmıyor. Bu kaçıncı oldu. Bir disiplinsizlik söz konusu. Ben bir Karacasulu vatandaş olarak üzgünüm Derhal bir açıklama yapılmalı” dedi. Karacasu Belediyesinin bu şekilde anılmasından dolayı üzgün olduğunu kaydeden Gümüş, “Yakışmıyor. Karacasu Belediyesi itibarlı, kariyerli, bütün Karacasuluların, gönül rahatlığıyla girip derdini anlattığı, işine aşına sadık insanların çalıştığı bir kurumdur. Bu geçmişte böyle oldu, bundan sonra da böyle olması lazım. Bu olaylar belediyeye hiç yakışmadı. Bir yıldır bu kaçıncı olay. Buna müsamaha gösterenler demek ki kendileri de böyle içleri hazmediyor demek ki. Bunu hazmedenlerin iki kere düşünüp ben insanların huzuruna nasıl çıkacağım demesi lazım. Orada çalışanların hepsi ekmeği için aşı için çoluk çocuğunun karnını doyurmak için orada yazda kışta arabada, sokakta çalışıyor. Hiçbir kurumda böyle nahoş hareketler hoş karşılanmaz. İstisna olur dersin ki bu kişinin zafiyetinden kaynaklandı. Ama bu kaçıncı? Gına geldi artık. Ben disiplinsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum” dedi.

ZEKİ İNAL’IN GÖZ YUMMASI DA AYRI BİR MUAMMA


Bu sorunun en baştan kaynaklandığını kaydeden Gümüş, “Bu sorunu en başta önleyecekler. İşe göre eleman alacaklar, elamana iş bulmayacaklar. Böyle olursa bu sorunlar hep yaşanır. Rampa yukarı çıkarken teri akmayanın yokuş aşağı gözyaşı dökmesi kaçınılmazdır. Ben bu konuları tasvip etmiyorum. Orada 5 yıl mesai yaptım. Orada çalışanların hepsi bizim dostumuz. Hepsi alnının teriyle yediği ekmeği hak etmek için uğraşıyor. Ama böyle birilerinin çıkıp hoş olmayan hareketler sergilemesini hoş karşılamıyorum. Bu kaçıncı olay? Ben bu dedikoduların belediyemize yakışmadığını düşünüyorum. Herkesin özel hayatı vardır ama bir de örf, adet, ananelerimiz vardır. Belki kanunen suçları yok ama toplum nezdinde etik olmadığını 7’den 70’e herkes söylüyor. Bu göz yumanların, zemin hazırlayanların, ilk başta müdahale etmeyenlerin suçu diye düşünüyorum. Zeki İnal’ın göz yumması da ayrı bir muamma. Ben Başkandır saygı duyuyorum ama olması gereken derhal açığa alıp, soruşturma açıp kamuoyunu bilgilendirmesiydi. ‘Ben gerekeni yapıyorum, tüm halkımızdan bunlar adına özür diliyorum’ demesini beklerdim” dedi.

NE OLMUŞTU?


Zeki İnal’ın başkan seçilmesiyle belediyede koordinatör olarak görev yapmaya başlayan Ülkü Ocakları eski Başkanı E. K’nın adı Zeki İnal’ın başkan seçilmesinin ardından Karacasu Belediyesi’nde görev yapmaya başlayan aynı zamanda bir dönem Ocakta Asena Birim Başkanı olarak çalışan A.D. ile aşk dedikodularına karıştı. Evli ve iki çocuk babası E.K’nın eşi ve bir aile yakınının farklı zamanlarda bu dedikoduları duyması üzerine belediyeye geldiği ve belediyenin karıştığı öğrenildi. E.K. ile A.D’nin Kuşadası’nda bir barda çekildiği öğrenilen dans görüntüleri ise söylentilerin doğruluğunu ortaya koydu.

5 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI


Geçtiğimiz günlerde E.K’nın yine bir kavga olayına karıştığı ve bu kavgada ne kadar yer aldıkları bilinmese de Zabıta Biriminde çalışan O.K ve Fen İşlerinde işçi olarak çalışan B.K, A.K, A.Y, S.A’nın sorumlu tutulduğu öğrenildi. O.K. ve diğer 4 kişinin işlerine 1 Haziran itibariyle ‘güven ve bağlılığa uymayan’ davranışlarda bulundukları gerekçesiyle son verildi. Öte yandan Eylül ayında haklarında yasak aşk dedikodusu çıkan belediye çalışanlarından M.B. ve D.B’nin işlerine son verilmişti. Ayrıca yine özel hayatında yaşadığı bir sorun sebebiyle yine başka bir çalışanın işine son verilmişti. E.K. ise hakkında çıkan iddialara sosyal medya hesabından eşi ve çocuklarıyla çekildiği fotoğrafları paylaşarak yanıt verdi.
Ses Gazetesinin kendisine ulaştığı Belediye Başkanı Zeki İnal ise bir açıklama yapmayacaklarını söyledi.