Aydın'da 33 yaşındaki Sultan Gürsoy Macaroğlu, annelik duygusunu yaşamak için hayatından vazgeçti. Çocukluk döneminde rahatsızlanan Macaroğlu'na epilepsi teşhisi konuldu. Yaşadığı zorluklara rağmen azmiyle hayatına devam eden Macaroğlu, 2009 yılında Uğur Macaroğlu ile dünya evine girdi. Genç çift, bir süre sonra çocuk sahibi olmaya karar verdi. Çocuk sahibi olmak için gittikleri doktorlar Macaroğlu'nun hamile kalmasını riskli buldu.

“ANNE OLMAK HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ”


Epilepsi rahatsızlığından dolayı doktorların hamile kalmasını karşı çıktığı Macaroğlu, hayal kırıklığı yaşadı. Yıllardır anne olma hayali kuran Macaroğlu, doktorların uyarılarına rağmen annelik hayalinden vazgeçmeyerek gebe kaldı. Zorlu bir hamilelik süreci geçiren Macaroğlu, tüm bu zorluklara rağmen 8 yıl önce Mila isimli bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Yavrusunu kucağına alan Macaroğlu, annelik duygusunu yaşayarak hayallerine kavuştu. Anneliğin çok kutsal olduğunu belirten Macaroğlu, "Doktorlar hamile kalmamın hem benim hem de çocuğum açısından çok riskli olduğunu söyledi. Ancak ben ölümü bile göze alarak annelik duygusunu yaşamak istedim. Korktuğumuz olmadı ve sağlıklı bir doğum süreci gerçekleşti. Annelik muhteşem bir duygu. Anne olduktan rahatsızlık yaşamadım. Annelik bana şifa oldu. Anne olmak benim hayatıma çok büyük kazanımlar getirdi. Hayata bakış açım değişti, annelik bana büyük bir güç verdi. İyi ki anne olmuşum. Eşim ile birlikte bir çocuk sahibi olduğumuz için çok mutluyuz. Kızım bizim hayatımız oldu. Onu çok seviyoruz. Onun mutlu olması için elimizden ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

ANNELİK PATRONLUK GETİRDİ


Macaroğlu, Mila'nın ilk doğum gününde istediği kombine kıyafeti bulamadı. Kıyafet bulamamasından dolayı Macaroğlu, azmederek kıyafet ve kostüm yapmaya karar verdi. 'Evde iş yapabilir' belgesi almasının ardından evinin bir bölümünü atölyeye çeviren Macaroğlu, kıyafet ve kostüm yapmaya başladı. Kıyafet ve kostümlerin ilgi görmesi üzerine Macaroğlu, 2016 yılının Şubat ayında İzmir'den Aydın'a gelerek kendi işletmesini kurdu. İşletmesinde kişiye özel kıyafet ve kostüm hazırlayan Macaroğlu, ürettiği ürünleri Türkiye'nin dört bir yanına ve Almanya, İngiltere ile Fransa'ya gönderiyor. Ölümü göze aldığı kızı Mila, Macaroğlu'na hem annelik hem de patronluk getirdi. Kızının adını verdiği işletmesinde kıyafet ve kostüm tasarlayan Macaroğlu, "Kızım benim hayatımı değiştirdi. Kızım için düşündüğüm bir hediye, benim girişimci olmamı sağladı. Bana ilham kaynağı olarak işletme açmamı sağlayan kızım sayesinde diğer anne ve çocuklar için kıyafet ve kostüm yapıyorum. Anne ve çocukların mutlu olduğunu görmek beni de mutlu ediyor” şeklinde konuştu. Yaşadığı her güne şükrettiğini ifade eden Macaroğlu, “Kızım bizim hayatımıza çok güzel şeyler getirdi. Onunla mutluluğumuz arttı. Kızım bizim hayatımızın adeta rehberi oldu. Eşim ve kızımdan aldığım güçle hem Aydın hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak için var gücümle çalışmaya devam edeceğim” dedi.