13 Nisan'da nezle şikayetiyle Uşak Devlet Hastanesine giden ve yapılan test sonucu bir gün sonra pozitif çıkan Erhan Tezcan, 6 gün hastanede tedavi altında kalırken ardından 14 günlük karantinayı da evinde tamamladı. Koronavirüsü yenmesinin ardından Kızılay’ın sitesinden diğer koronavirüs hastalarına umut olmak için plazma bağışında bulunmak için başvuru yapan Erhan Tezcan ile Sağlıklı Yaşam Birimi de irtibata geçerken gerekli işlemler başladı.


YAKINLARINDA HASTALIK GÖRÜLMEDİ


Hastalık sürecinin başlarında terleme, baş ağrısı, eklem ağrıları, mide bulantısı, göğüs ağrısı gibi semptomlar gösterdiğini ifade eden Tezcan, “Çok şükür kısa bir süre sonra bunlar kalmadı. 14 günlük karantinayı tamamladım. Yapılan yeni testler negatif çıktı. Uşak Devlet Hastanesi çalışanlarına çok teşekkür ederim. Çok güzel ve ilgili bir hizmet verdiler. Öte yandan ailemde ya da iş yerimde çalışanların tamamında test yapıldı. Hiçbir olumsuz sonuç çıkmadı” dedi.

“BAĞIŞ HAKLARIMIN TAMAMINI KULLANACAĞIM”


Kızılay’ın kendi sitesinden plazma bağışçısı olmak için başvuruda bulunduğunu ifade eden Tezcan, “Ardından Sağlık Yaşam Birimi benimle irtibata geçti. Süreç başladı. Birer hafta arayla 3 defa 400’er miligram kan alıyorlar ve toplamda 6 kişiye fayda sağlayabiliyorum. Ben bu haklarımın tamamını kullanacağım. İyileştikten bir ay sonra bağış işlemleri başlayabiliyor. Benim bağışta bulunmam için süreç başladı. Bir aksilik olmaması halinde 6 hastaya umut olacağım” dedi.