Didim Ticaret Odası Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mete Telyakar başkanlığındaki toplantının konuğu ise Didim Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği (DİTAB) Başkanı Sevinç Karataş oldu. Meclis toplantısında meclis üyelerine ve basına bilgilendirme yapan DTO Başkanı Hilmi Erbaş, Turizm Çalıştayı, Turizm Bakanıyla yapılan görüşmeler ve Tarıma Dayalı OSB konusunda bilgiler verdi.

BAKAN ERSOY İLE GÖRÜŞME YAPILDI

Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, “Öncelikle Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde bir görüşme gerçekleştirdik. Ziyaretimizin birinci sebebi Ekim ayının 24-25'inde gerçekleştirmek istediğimiz Turizm Çalıştayı hakkında Sayın Bakanımızı bilgilendirmek ve davet etmekti. Sayın Turizm Bakanımızın programına göre t-Turizm Çalıştayımızı programlayacaktık. Sayın Bakanın, programının detaylarını öğrendikten sonra, Didim ve Çeşme için bir çalışma yaptıklarını, bu çalışmanın neticelenmesine aylar kaldığını, bu çalışma sonunda çok daha geniş kapsamlı bir çalıştay yapılmasının daha uygun olabileceği önerisinde bulundu" dedi.

"ÇALIŞTAY ERTELENDİ”

"Sayın Bakanımızın Didim'e gelmesinin önemli olduğunu, Sayın Bakanın katılımının Didim'e ve Ege bölgesine güç vereceğini ifade ettik" diyen Erbaş, "Sayın Bakanın talebi doğrultusunda çalıştayımızı ileri bir tarihe erteledik. Bakanımız ile görüşmeye gitmeden bilgilendirdiğimiz Aydın Valimizi ve Didim Kaymakamımızı görüşme sonrasında da bilgilendirdik" ifadelerini kullandı.

“GELECEK YIL TAHSİSLİ YATIRIMLAR BAŞLAYACAK”

Erbaş, açıklamalarını, "Sayın Bakanımızın beyanı; Didim için 55 bin dönüm alan içinde bir turizm projeksiyonu, bir bütüncül proje, golf sahalarının da içinde olduğu kentin birçok unsurunu içinde olduğu turizm planlama çalışmasında sona gelinmiş durumda. Elbette ki detayları sayın bakanımız kendisi açıklayacaktır. Dolayısı ile bakanımız o projeyi açıklamak üzere Didim'e gelecek. Çalıştayımız da bakanımız Didim'e geldiğinde gerçekleşecektir. Bir diğer konu ise yatırımlar hakkında. Bilindiği gibi 3 tane tahsisli arazimiz var. Sayın Bakan Ersoy konuyu yakından takip ettiğini söyledi. Süre uzatımının söz konusu olmadığını yatırımların kısa sürede başlayacağını, verilen sürenin son olduğunu ifade etti. Anladığımız kadarı ile 2020-2021 sezonunda bu yatırımlar gerçekleşecek" şeklinde sürdürdü.

"DİDİM'DE TARIMA DAYALI OSB GÜNDEMDEN DÜŞTÜ"

Bakan Ersoy ile Tarıma Dayalı OSB ile ilgili görüşme yaptıklarına da işaret ede Erbaş, şunları kaydetti: "Gündemimizdeki balık çiftlikleri ve Tarıma Dayalı OSB konusunu bakanımıza ilettik. Bakan bey projeler üzerinden açıkça şunu ifade etti. Turizm amaçlı yatırımlar yapılacağından, tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulmasının doğru olmadığını, bu konuyu tarım bakanı ile görüştüğünü ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a arz ettiğini belirtti. Bu konuda rahat olmamız gerektiğini söyledi. Ticaret Odası olarak balık çiftliklerinin kapasitesinin arttırılmasının verdiği zararları aktardık. Oda imkanları ile bu konu hakkında akademik bir çalışma yaptırdığımızı belirttik. Sayın bakanımız bu çalışmanın son derece doğru olduğunu ve bir kaç çalışma yapılmasının daha iyi olacağını belirtti. Kendisinin de bu konu hakkında bir çalışma yaptırdığını söyledi. Çalışma sonuçlarını talep etti. Çalışma sonuçlarına göre uzun vadede balık çiftliklerinin taşınması konusunda bir çalışma başlatılabileceğini ve bu konunun arkasında duracağını ifade etti. Ayrıca yasada yapılan değişikle turizm bölgelerinde balık çiftlikleri ile ilgili öncelikli izin makamının turizm bakanlığı olduğunu ifade etti. Dolayısı ile Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesinin gündemden düştüğünü, konunun Sayın Cumhurbaşkanımıza iletildiğini, balık çiftlikleri konusunda yapılan çalışma sonucuna göre taşınabileceğini, turizm anlamında yatırım penceresinin Didim'e hızla açılacağını, Didim'in turizminde önemli gelişmeler olacağını ifade etti.”