Efeler ilçesinde 10 yıldır Çocuk Evi'nde bakıcı olarak çalışan Gülşen Şahan, yaşamıyla herkese örnek oldu. Evli ve iki çocuk annesi olan Şahan, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için 10 yıl önce mülakatla Çocuk Evleri'nde işe girdi. Eşi Mustafa Şahan iflas edince oturdukları ev ve arabaları satıldı. Özel lisede okuyan kızı Ayşen'i morali bozulmasın diye okuldan almayıp 24 saat çalışmaya başladı. Hafta sonları da temizliğe giderek kızının eğitim masraflarını karşıladı. Şahan daha iyi noktalara gelebilmek için üniversitede Sosyoloji Bölümü'ne kaydoldu. Bu sırada kanser olduğunu öğrenen Şahan'ın dünyası başına yıkıldı. 'Çocuklarımın bana ihtiyacı var' diyen Şahan, bir yıl rapor alarak kanserle savaştı. Kanserle savaşını kazanarak işine geri dönen Şahan, insanlara faydalı olmak için 2 kız kardeşi Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan alarak koruyucu ailesi oldu.

"HAYATA KÜSMEYİN"

Koruyucu ailesi olduğu kızlarla hayata daha çok bağlandığını dile getiren Şahan, "Çok zor günler geçirdim. Çocuklarımın eğitim masrafları için temizlikçilik bile yaptım. Kansere yakalanınca çok üzüldüm. Fakat yaşamam gerekiyordu. Bu inancımı hiç kaybetmeyip bir yılda kanseri yendim. İnsanlara faydalı olabilmek için 2 kız kardeşi, Çocuk Esirgeme'den alarak koruyucu ailesi oldum. Onlarla daha çok hayata bağlandım. Aynı zamanda üniversitede sosyoloji okuyorum. O yüzden diyorum ki; 'Gençler hayal edin, başaracağım deyin ve başarın.' Hayata hiçbir zaman küsmeyin" dedi.

"KORUYUCU AİLE OLUN"

Şahan ayrıca ailelere koruyucu aile olması çağrısında bulunarak, "Çocuklarınıza bir dost, bir arkadaş arıyorsanız, bir hayata dokunmak ona sıcak yuvada masanızda bir tabak daha fazla koyarak bağrınıza basın koruyucu aile olun" diye konuştu.