Günün dilediğiniz her öğününe fırında ya da tavada şipşak hazırlayabileceğiniz mücver tarifi kabak sevmeyenlerin dahi bayıla bayıla yediği nefis bir atıştırmalık! Hele ki yanında tavşan kanı bir bardak çay ve serin serin yoğurt varsa… Siz mücverinizi nasıl alırdınız? Kabaklı, patatesli, peynirli ya da bol yeşillikli veya hepsi! Havuçlu, ıspanaklı, patlıcanlı hatta pırasalı hazırlayabileceğiniz mücver tarifleri, mevsiminde taptaze sebzeleri yardımcı birkaç malzemeyle parmak yedirten çıtırlara dönüştürmenin en keyifli yolu! Mücver nasıl yapılır, yanında ne iyi gider, tadını arttıran püf noktaları nelerdir, nefisyemektarifleri.com yanında bir de haberimizde inceleyelim.

 

En Lezzetli Kabak Mücveri Tarifi, Nasıl Yapılır?

İster kahvaltıya ister öğleden sonra çay saatine veya hafif bir akşam menüsüne kolayca hazırlayabileceğiniz mücver tarifi kabak sevmeyenlerin bile kendini yemekten alamadığı keyifli bir atıştırmalık! Hafiften köfteyi anımsatan görüntüsüyle çocuklarınız da çok sevecek üstelik! Dışı çıtır çıtır kızarmış, içi yumuşacık, bol sebzeli ve vitaminli kabak mücver tarifi otuz binden fazla kişinin tarif defterinde! Evinizde dakikalar içinde sofraya getirebileceğiniz nefis kabak mücver tarifi bakın en iyi nasıl hazırlanıyor:
  • Kabak mücveri hazırlarken ilk adım malzemeleri olabildiğince küçültmek. Bunun için kabakları rendeleyip yeşil soğan, maydanoz ve dereotu gibi yeşillikleri de ince ince doğramanız gerekir.
  • Sebze ve yeşillikleri bir hamur kıvamına getirip birbirine bağlamak için harca ihtiyacınız var. Bu aşamada un ve yumurtayı tamamen karışana dek birkaç dakika kadar çırpmalısınız.
  • Son aşama ise tüm malzemeyi birleştirmek. Suyu sıkılmış kabağı, ince kıyılmış yeşillikleri, tuz, karabiber ve pul biber gibi baharatları yumurtalı harcın içine karıştırabilirsiniz.
  • Sıvı yağ eklenmiş yapışmaz teflon tavaya mücverden birer kaşık koyup her iki yüzünü de kızartabilirsiniz.
  • İşlem tamam, puf puf mücverleriniz hazır. Afiyet olsun!
 

Kabak Mücveri Tarifinin Tadını Uçuran 7 Harika Püf Noktası

  1. Kabak mücveri tarifi ve diğer mücver tariflerinde atlamamanız gereken en önemli nokta rendelediğiniz sebzelerin suyunu iyice sıkmaktır. Kabak, patates, havuç gibi bol sulu sebzeleri elinizle ya da temiz bir tülbent yardımıyla süzebilirsiniz.
  2. Bir diğer önemli nokta ise mücver harcının piştiğinde içindeki nemi koruması. Kuru ve yavan bir mücveri yemekten kimse hoşnut olmaz; bu sebeple eklediğiniz un miktarında kontrollü olmalısınız.
  3. Tüm malzemeleri iyice karıştırdığınızdan emin olmalısınız; hamura iyice yedirmediğiniz un topakları yerken rahatsız eder.
  4. Fazla yağlı ve çok kızarmış mücver sonrasında hazımsızlık yapar; bu yüzden mümkün olduğunca az yağlı ve yapışmaz bir teflon tava tercih etmelisiniz.
  5. Mücverlerinizi pişirdikten sonra kağıt peçete serili bir servis tabağına aktarırsanız fazla yağını bırakacaktır.
  6. Fırında mücver tarifi ile, mücverinizi hiç kızartmadan ve yağ eklemeden oldukça hafif hazırlayabilirsiniz.
  7. Baharatlar mücver tarifi hazırlarken lezzeti anında değiştirebilir. Kekik, pul biber, karabiber veya dilediğiniz, tadını yakıştırdığınız diğer baharatları mücverinize eklemekten çekinmeyin.
 

Kabak Mücver Kaç Kalori?

  • 1 porsiyon kızarmış kabak mücver 145 kcal
  • 1 porsiyon unsuz kızarmış kabak mücver 107 kcal
  • Fırında pişirilen 100 gramlık kabak mücver 60 kcal

 

Kabak Mücveri Yanında Ne Yakışır?

  • Mücverin yanına en çok yakışacak ikramlık tavsiyemizin ilki yoğurt. Mücver gibi kızartmaların yanında serinletici yoğurdu nane, pul biber veya kekik gibi baharatlarla süsleyerek veya sarımsakla servis edebilirsiniz.
  • Mücverinizi kahvaltıda ya da çay saati davetlerinizde ikram edecekseniz yanına şipşak bir börek hazırlayabilirsiniz. Böreğin iç harcı ise tamamen damak zevkinize kalmış.
  • Diyetteyseniz mücverinizi yağsız ve tam buğday unuyla hazırlayarak fırında pişirebilirsiniz. Bu gibi durumlar için size en iyi tavsiyemiz bol limonlu, yağsız salata veya domates - salatalık gibi taze söğüşler olacak.
  • Gün menüleriniz için misafirlerinize mücver pişirdiyseniz yanında garnitürlü serin makarna ve şehriye salataları çok iyi gider; üstelik doyurucudur.
  • Akşam yemeğinde pratik bir menü oluşturmak için mücver tarifi tercih ettiyseniz öncesinde sıcacık bir çorba pişirebilirsiniz. Sebze içerikli mücverin yanına et suyuna ya da bakliyatlı çorbalar besin dengesini sağlayacak ve tok tutacaktır.
  • Mücveri akşam yemeğinde ara sıcak olarak servis edecekseniz yanında tavuk but, kanat ya da köfte gibi protein takviyeleriyle menünüzü taçlandırabilirsiniz.

 

 

Nefis Yemek Tarifleri Mutfağından 5 Değişik Mücver Tarifi

1) Tam Kıvamında Kaşarlı Patates Mücveri Nasıl Yapılır?

Kızarmış patates ve uzayan kaşar peynirinin güçlerini birleştirdiği bir lezzete kim hayır diyebilir? Günün her saatine çayla çok yakışacak mücver tarifi patatesli ve kaşarlı versiyonu yirmi binden fazla kişinin favorisi oldu!

2) Fırında Kolay ve Hafif Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

Fırında mücver tarifi arayanları memnun edecek, hafif mi hafif börek tadında bir lezzet! Kabak, taze yeşillikler, beyaz peynir ve baharatlarla harmanlanıp fırında pişirilen bu tarif hem çok kolay hem de tek seferde piştiği için zahmetsiz.  

3) Sofralarınızda Fark Yaratın: Patlıcan Mücveri Tarifi

Türk mutfağının en sevilen sebzelerinden patlıcanı mini çıtır bir köfteye dönüştürmeye ne dersiniz? Mutfakta yaratıcılığınızı sergileyebileceğiniz peynirli patlıcan mücveri, çocuklarınız için oldukça besleyici bir tarif!  

4) Pırasayı Sevdiren Efsane Mücver Tarifi

Pırasayı bir türlü sevdiremediğiniz çocuklarınız ve aileniz için birebir, aşırı lezzetli bir önerimiz var! Her evde bulunan ekonomik malzemelerle şipşak hazırlayabileceğiniz çok leziz bir seçim.  

5) Parmak Yedirten Fırında Karışık Mücver Tarifi

Besleyici, doyurucu bir o kadar da lezzetli bir tarif: Fırında karışık mücver! Tam bir vitamin deposu bu tarifin içinde yok yok. Kahvaltıya, beş çayına ya da akşam yemeğine afiyetle servis edebileceğiniz renkli bir mücver tarifi.