Nazilli Altıntaş mahallesi’nde bulunan ve yenilenen Ziraat Bankası yan tarafında Ziraat Katılım Bankası törenle dualarla hizmete girdi. Açılışa AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Nazilli Kaymakam vekili Sultanhisar Kaymakamı Rasim Belge, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, MÜSİAD Aydın İl Başkanı Murat Aksüt, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, Ziraat Bankası Hazine ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Osman Karakütük, Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Temel Tayyar Yeşildağ, STK Başkanlar, diğer banka müdürleri katıldı.

“BÜTÜN BANKACILIK HİZMETLERİNİ VERİYORUZ”

Nazilli’de 86’ncı şubeyi açmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, katılım bankacılığının dünyada İslami Bankacılık olarak bilindiğini söyledi. Özdemir, “Bizim ülkemizde katılım bankası olarak adlandırıldı. Türkiye’de de kamu sermayeli ilk katılım bankası olarak Ziraat Katılım Bankası 29 Mayıs 2019’da kuruldu. Nazilli’de 86’ncı şubemizin açılışını yapmaktan dolayı mutluluk duymaktayız. İnşallah yıl sınuna kadar 100 şubeye ulaşmak hedefindeyiz. Yatırım bankacılığı faizsiz finans sistemi üzerinde çalışan bir bankacılık yapıyoruz. Normal konvelsiyonel bankalarımızın yaptığı bütün bankacılık hizmetlerini veriyoruz. Ama onun dışında faizsiz finans fonlama ve mevduatlarını değerlendirme hizmeti sunuyoruz” dedi.

“AMACIMIZ MARKA HALİNE DÖNÜŞTÜRMEK”

Aydın’ın doğusunun baş şehrinin Nazilli olduğunu ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, “İktidar olarak çiftçimize hakikaten ciddi manada büyük destek verdik. Pamuk olsun, incir olsun yeni yapılan teknolojik yeniliklerle verimlerini arttırdık. Amacımız bunu marka haline dönüştürmek lazım. Tabi çitçimizin elindeki parasının bol olması, elindeki parayı biraz daha sanayileşmeye, markalaşmaya dönük işler işin katılım bankasının o katkıyı sağlayacağını düşünüyorum. Katılım bankalarının asli görevi budur. Nazilli’mize, Aydın’ımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
Açılış duasının ardından kesilen kurdeleyle Ziraat Katılım Bankası 86’ncı Nazilli Şubesi açılmış oldu.