Nazilli’de faaliyet gösteren THK Nazilli Şubesi, bu kurbanda da deri toplamak için personel ve araçlarını ayarlayarak kurbanı beklemeye başladı. Vatandaşlar THK Nazilli Uzun Çarşı’daki şubesine, mobil toplama araçlarına ve sabit toplama merkezlerine giderek makbuz karşılığında derilerini teslim edebilecekler.

“BÜYÜK HİZMET YAPILIYOR”


Kurban derisi toplama işi ilgili bilgiler veren THK Nazilli Şube Saymanı Remzi Ulus, ülkenin milli serveti olarak nitelendirilen vatandaşlar tarafından bağışlanan kurban derisi, Türk Hava Kurumu Nazilli şubesi aracılığıyla ve yılların verdiği tecrübe, birikimle faaliyetlerini başarılı bir şekilde yerine getirdiklerini belirtti. Remzi Ulus açıklamasının devamında, “Şimdiden personelimizi ve araçlarımızı ayarladık. Bu sene 30 araç ve 70 personelle kurban derisi toplayacağız. THK'nın tek geliri, fitre-zekat ve kurban derileri. Deriden elde ettiği kazancın vergisini, KDV'sini veren tek kuruluş yine THK Bu kurumda CL215 tip yangın söndürme uçakları ile meydana gelebilecek olası bir yangın durumuna havadan müdahale edebilmektedir. Hava ambülans helikopterlerimiz ile hastaya anında müdahale ve hasta nakil işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu kurumda memlekete en büyük hizmet yapılıyor” dedi.

'DERİLERİMİZİ İYİ KORUYALIM Kİ, EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRELİM'


Kurban derisi, ulusal varlık diyen sayman Remzi Ulus, bu işin hassas bir olay olduğunu söyledi. Ulus, “Yüzerken deriye verilen en küçük bir hasar, onun değerini sıfıra indiriyor. Dahası, bu yıl havanın geçen yıllara göre daha sıcak olduğunu belirterek, "Kurban derisini mutlaka tuzlayalım, bir avuç tuzu esirgemeyelim. Derileri tuzladıktan sonra tüylü tarafı dışında kalacak şekilde çevirelim, kesinlikle poşet içerisine koymayalım, Sıcak hava nedeniyle kesimden sonra tuzlanmayan deriler 1-2 saat içinde zayi olabilir, derilerimizi iyi koruyalım, en iyi şekilde değerlendirelim" diye konuştu. 
  Kurban derilerini bizzat çarşı merkezinde bulunan şubeye giderek, her mahallede görevli mobil deri toplama araçlarına, sabit toplama merkezlerine makbuz karşılığında,  veya THK Nazilli şubesinin  3131934 Nolu telefonunu arayarak, adresinden teslim edilebilir.