Köşk’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı. Köşk Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlen törenlere, İlçe Kaymakamı Serdar Kaya, Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş, kaymakamlık daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende yerel yönetimler adına Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Yunan askerlerinin geri çekilirken yakıp yıktığı ve birçok yeri ateşe verdiği Köşk’te kutlamalara vatandaşların fazla ilgi göstermemesi dikkat çekti.

ÇANAKKALE İLE AYNI RUH

Törende konuşan Rıfat Kadri Kılınç, Çanakkale ruhunun 1915’te aziz millete yeniden başlama birlikteliği yaşattığını, Köşk'ün kurtuluşunun da aynı ruhun zaferi olduğunu vurguladı. 
  Köşk’te yaşanan Yunan mezalimini anlatan Başkan Kılınç, “İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılında bu vatan topraklarında yüzlerce şehidi rahmet ve minnetle yad ediyor, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, özgürlük ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, kahraman Kuva-yi Milliye erlerimizi, efelerimizi, kadını ve erkeğiyle efe ruhlu milletimizi,  kahraman gazilerimizi şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi. 
  Törende konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemine dair şiirler okudu. Mezalimin 95 yıl önce sona ermesi halk oyunları gösterileri ile kutlandı.