Karpuz yetiştiriciliğinde önemli bir merkez haline gelen Aydın’ın Sultanhisar ilçesi Atça Mahallesi'ndeki üreticiler, yeni sezonun ilk hasadını yaptı. Yaklaşık iki bin dönüm alanda yapılan ekimde 20 bin ton karpuz üretimi hedeflenirken, sezonun ilk fiyatları üreticiyi memnun etti.

"FİYATLARIN BU ŞEKİLDE DEVAM ETMESİNİ UMUYORUZ" 

Yeni sezonun üretici ve ülke için hayırlı olmasını dileyen Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, “Sadece Aydın’ın değil ülkemizin karpuz yetiştiriciliğinde önemli bir merkezi olan Atça’da bu yıl üreticilerimizin ürettiği karpuz tarlada 2,5 liradan alıcı buldu. Bu anlamda karpuzdaki fiyatlar üreticimizi sevindirdi. Fiyatların bu şekilde devam etmesini umuyoruz” dedi.

"KARPUZ OLGUNLAŞMADAN SATILMAMALI"

Ayrıca karpuzda erken kesimin olmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Tarhan, “Erken kesim üreticiyi ve satıcıya zarara uğratır. Bu anlamda erken kesim kesinlikle yapılmamalı. Karpuz olgunlaşmadan satılmamalı. Karpuzun şekeri yüzde 11 olması lazım. Bu yüzdenin altındaki karpuzlar kabak dediğimiz sınıfa girer. Üreticilerimiz zarara uğramamak için erken kesim yapmasınlar” diyerek üreticiyi uyardı.  
Bu sezon 48 dekar arazide 250 ton hasat yapmayı hedeflediğini belirten Ertan Eker, “Umarım fiyatlar düşmez ve üretici emeğinin karşılığını alır” diye konuştu.