Efeler’de bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Özel Nezihe Aksu Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde tahliye şaşkınlığı yaşanıyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle özel bir vakfa devredilen kreş binasının tahliye edilmesi için CHP’li Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Kreş binasına gelen zabıta ekipleri, kapıların anahtarlarını değiştirdi. Durumdan haberi olmayan birçok veli, çocuklarıyla kapıda kaldı.

"AVUKATLA KAPIMIZA DAYANDILAR"

Tahliye kararının aceleye getirildiğini söyleyen Nezihe Aksu Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdiresi Rasime Cebeşçi, “Çocuklar içeride uykudayken avukatla kapımıza dayandılar. İşçiler eşyaları toplamaya başladı. Yedieminden görevliler geldi, 'Bizde yer yok' dediler. Belediye anahtarımızı aldı, değiştirdi. Velilerin durumdan haberi yoktu arayarak bilgi vermek zorunda kaldık. Onlarca çocuğumuz mağdur ediliyor” dedi.

“ÇERÇİOĞLU DA BİR ANNE!”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini muhatap almadığını söyleyen Cebeşçi, “Aydın’ın 38 yıllık öğretmeniyim. Aydın halkı bu duruma el atmalı. Bütün kreşler arıyor, 'Yapabileceğimiz bir şey var mı?' diye. Sayın Özlem Çerçioğlu’na sesleniyorum. O bir annedir, kadındır, çocukları vardır. Burada 5 aylık çocuklar var. Çalışan anneler çocuklarını bize teslim ediyor. Bu kadar çocuk ortada kalıyor. Gidip görüşmek istiyoruz, muhatap olmuyorlar. 32 yıllık kreş elden gidiyor” diye konuştu.

"SİYASİ MALZEME OLMAK İSTEMİYORUZ"

Binanın Hüseyin Aksu’nun belediye başkanlığı döneminde yapıldığını söyleyen Cebeşci; "31 ve 32. pafta ile okulumuzun konferans salonu kreşin bağlı bulunduğu vakfa veriliyor. 2011 yılında açılan bir dava vardı bu dava düştü. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı ile kendim bizzat görüştüm, ‘Bununla ilgili bir sözleşme hazırlayalım’ dedim. Bize, ‘Hayır gerek yok, siz kreşsiniz, eğitim kurumusunuz kullanabilirsiniz’ dedi. 2017 Haziran ayında bize bir ecrimisil geldi, 133 bin lira borç bedeli iletildi. Biz bu nedenle büyükşehir belediyesi yetkilileri ve Başkan Özlem Çerçioğlu’yla irtibat kurmaya çalıştık, kendilerine hiçbir şekilde ulaşamadık, ulaşamıyoruz. Burası bir eğitim kurumu 133 bin lirayı bir anda nasıl ödeyebiliriz. Burası belediye kökenli bir kreştir. Bize tekrar yeni bir ecrimisil geldi ve ödeme bedeli yine aynı 133 bin TL idi ve bir hafta içerisinde de boşaltmamız istendi. Biz bir hafta içerisinde yer mi bulacağız, eşyalarımızı mı toparlayacağız, ne yapacağız. Biz Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlıyız, müdürlüğün ve bakanlığın prosedürüne göre yer bulmamız lazım. Büyükşehir’e dört kez gitmeme rağmen kesinlikle muhatap bulamıyorum ve Başkan sayın Özlem Çerçioğlu ile görüşemiyorum. Aydın Valimiz ve Efeler Kaymakamımız bizimle muhatap oluyor ve yardımcı olacaklarını söylüyor, ama büyükşehir belediye başkanı bizi muhatap alıp görüşmüyor. Dün buraya büyükşehir yetkilileri ile beraber 100 tane işçi geldi benim kreşteki çocuklarım o saatte uykuda. Eşyalarımız talan edildi ve binayı boşaltmamız istendi. Yediemin deposunda yer olmadığı için eşyalarımız götürülemedi. Biz büyükşehir belediye başkanımızdan duyarlılık bekliyoruz, biz siyasi malzeme olmak istemiyoruz” dedi.

"BİR KADIN BELEDİYE BAŞKANINA YAKIŞIYOR MU?"

Çocukların ortada bırakılmasına tepki gösteren velilerden Aynur Maden, “Biz çok şaşkınız, kızgınız, öfkeliyiz. Bir ev sahibi bile kiracısını 6 ayda atamazken, 'Çıkın, gidin' demek çok ayıp. Özlem Çerçioğlu da bir kadın, anne, afişleri var çocuklarla boy boy. Çocukları mağdur etmek bir kadın belediye başkanına yakışıyor mu?" ifadelerini kullandı.

Haber Videosu