Kuyucak'ın Kurtuluş Mahallesinde yaşayan evli ve iki çocuk annesi Yasemin Korkut, kendi bahçesinde yetiştirdiği ürünleri internet sitesi üzerinden satıyor. Babasından tarla miras kalınca Aydın'a yerleşip eşiyle birlikte çiftçilik yapmaya başlayan Korkut, 'Tarımda genç girişimci kadınlar güçleniyor' projesi kapsamında katıldığı girişimcilik eğitimlerinin ardından kendi işini kurmaya karar verdi. Yetiştirdiği organik Aydın ürünlerini pazarlamaya karar veren Korkut, 4 yıl önce kurduğu 'Anadolu'dan sofranıza' isimli sosyal medya hesabı ile sektöre girdi. Korkut, kendi bahçesinde organik yetiştirdiği tarım ürünlerini değerlendirerek Cennet Hurması kurusu, soğuk sıkım zeytinyağı, incir cipsi, incir reçeli, kabak reçeli, domates kurusu gibi 20 çeşit ürünü ambalajlayıp internet üzerinden isteyenlere göndermeye başladı. Türkiye'nin her bölgesine haftada 80 koli ürün gönderen Korkut, kazancıyla kendi işetmesini kurup 30 kadına iş imkanı sağladı.

KALİTEDEN VAZGEÇMİYOR

İnternet üzerinden kendi yetiştirdiği organik ürünleri pazarladığını belirten Korkut, ürünleri tarladan alıp işledikten sonra paketleyerek ülke geneline ulaştırdıklarını anlattı. Bölgenin organik ürünlerinin ülke genelinde tanıtıldığını ve kadınlara yeni iş alanı oluştuğunu ifade eden Korkut, "İnsanlar artık doğal ürünler arıyor. Ben de kendi bahçemde yetiştirdiğim katkısız, ilaçsız, organik ürünlerimin internetten satışını yapıyorum. Kaliteden asla vazgeçmediğim için ürünlerime yoğun talep geliyor" dedi.

DOĞAL GIDA MARKETİ

Farklı tedarikçilerden doğal ürünler topladıklarını vurgulayan Korkut, şöyle devam etti: "Ciddi bir müşteri kitlem oluştu. Bu işi tek başıma yapamaz hale geldim. Bu yüzden her bölgeden tedarikçiler belirledik. Gaziantep'ten baklavacısı, Antalya'dan çubuk turşucusu, Malatya'dan kayısıcı, peynircisi, yumurtacısı 11 farklı tedarikçiden ürünler topluyoruz. Farklı ürünleri bir araya getirip tüketiciye bir anlamda doğal gıda marketi hizmeti vermeye çalışıyoruz."

"DEVLETTEN TEK KURUŞ DESTEK ALMADIM"

Organik ürünlerin satısından elde ettiği kazançla kendi işletmesini de kurduğunu dile getiren Korkut, "Ülkenin farklı illerine haftada 80 koli organik ürün gönderiyorum. Bu kolilere 'Aydın'dan kucak dolusu sevgiler' yazan kalpli not koyuyorum. Bu, ürünlerimizi tercih eden insanları daha da mutlu ediyor. Aylık kazancım ortalama 20 bin lira civarında. Devletten bir kuruş destek almadan 200 bin liraya işletmemi kurup ekipmanlarımı aldım. Yanımda sürekli olarak 5 kişi çalışıyor, bahçede de sezonluk 30 kadın çalışıyor. Şirketleşip, kendi markamla ihracatı da düşünüyorum. Hem biz kalkınıyoruz, hem ekonomiye, hem de istihdama katkı sağlıyorum. Kadınlar istedikten sonra her işi başarır. Kadınlarımız kendilerine güvensinler ve cesaretli olsunlar" diye konuştu.