ÜRÜN ÇEŞİDİ GİDEREK ÇOĞALIYOR

ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Şevki Çetiner, öğrencilerin teorik derslerde bahsedilen ürünlerin üretimini yaptıklarını dile getirdi. Çetiner, "2005 yılından bu yana bu üretimi yapıyoruz. Çiğ süt analizi ve ürün analizleri yapılması olmakla beraber, üretimin yapıldığı kısım da var. Bu sene yaptığımız bir proje neticesinde buhara uygun hale getiriyoruz ve ürün çeşidimizi çoğaltma durumundayız. Ürün çeşitlerimiz çoğaldığında, beyaz peynirle süzme yoğurt yapabiliyoruz. Bu sene ise yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri, çeçil ve hellim gibi değişik eritme peynirler de yapacak duruma geleceğiz. Tabi ki bunlar biraz masraflı iş. Bu sene bu işe yöneleceğiz" dedi.

KEÇİ SÜTÜNDEN PEYNİRE PATENT

Keçicilik Projesi'nden gelen sütlerle Çine Meslek Yüksekokulu'na özgü peynir çeşitleri üretme düşüncelerinin olduğundan de söz eden Çetiner, şöyle dedi: "Bunun altyapısı oluşmuş vaziyette. Kendimize özgü bu peynirimizi ürettiğimizde, belki de patentli bir ürünümüz olabilecek. Okulumuzda öğrencilerimiz, piyasa koşullarında sahada nasıl üretim yapılıyorsa, aynı şekilde üretim yapacaklar. Çine Meslek Yüksekolumuzun tarafından üretilen bu ürünler ise Tarım Bakanlığı'ndan onaylı ve markalı olarak satışa sunulacaktır."