Aydın’ın ilçesi Efeler’de Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk oturumu yapıldı. Yaklaşık yarım saat süren oturumda Mimar Sinan ile Girne Mahallesi’nde içkili alan düzenlenmesiyle ilgili gündem maddesi, tartışmalara neden oldu.

“İÇKİ ALANLARI DEĞİL, SPOR ALANLARI KURUN”  

Konuyla ilgili söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ünveren, içkili alan düzenlemesi kararına tepki gösterdi. AK Parti grubu adına konuşan Ünveren, “Her ay meclis gündemimize gelen içkili alan bölgeleriyle ilgili düzenleme talebinin gündeme alınması yerine biz tüm Efeler ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım, sosyal, kültürel mesleki eğitim, spor alanlarının düzenlenmesiyle ilgili gündem maddelerinin görüşülmesi taraftarıyız. Mimar Sinan ile Girne Mahallesi gibi içkili mekanların olmadığı alanlarda bu düzenlemenin yapılması, yeni yerleşim alanı olan bu bölgelerde yaşayan mahalle sakinlerimizin huzur ve güvenliğini doğrudan etkileyebilecek bir nüfus lokasyonu ve yoğunluğu olduğu için bu bölgede gerekirse mahalle sakinlerine sorulacak bir ‘mahalle referandumu’ yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çeştepe, Tepecik, Işıklı, Kuyulu, Muğla Bulvarı, Dalama, Umurlu, İzmir Bulvarı ve şehir içindeki alanların yeteri kadar ilçe vatandaşlarımıza içkili alternatif mekanlar sunduğunun kanısındayız. Biz AK Parti grubu olarak, özellikle ‘alan bölge düzenlemelerinin’ Efeler ilçe halkımızın yaşam kalitelerini yükseltecek ve iyileştirecek ‘sosyal, kültürel, spor alanı’ planlamaları üzerine kurulması gerekliliğini ifade etmek istiyoruz” dedi.

"GÖRÜŞMEDEN İPTAL ETMEMİZ YASAL DEĞİL"

AK Partili Ünveren’in bu açıklaması üzerine Başkan Özakcan, “Gündeme konulan maddeyi görüşmeden iptal etmemiz yasal değil. Bu maddeyi gerekli komisyonlarımıza havale edeceğiz. Komisyonda ve meclisimiz de uygun görülmezse konu zaten reddedilir” diye konuştu.