Hayatının adeta karardığını kaydeden Uyar, “Psikolojim bozuldu, çok zor günler geçiriyorum. Hayatım kabus oldu” diyerek ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AMELİYAT SONRASI ŞOK YAŞADI

Duyanları hayrete düşüren olay, Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşandı. İddiaya göre, özel bir şirkette aşçı olarak çalışan Mehmet Uyar, 2016 yılının Kasım ayında kalın bağırsağındaki ülseratif kolit rahatsızlığından dolayı Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tahlillerinden ardından Uyar, 8 Mart 2017 tarihinde kalın bağırsağından ameliyat oldu. Ameliyatın ardından hastaneden taburcu edilen 23 yaşındaki Uyar, bir süre sonra kısır olduğunu fark etti. Büyük bir şok yaşayan Uyar’ın hayatı, adeta kabusa döndü.

TEST YAPILDI

Çok zor günler geçirdiğini kaydeden Uyar, “Ameliyatın ardından kısır kaldığımı fark ettim. Ameliyatı yapan doktorun yanına gidip durumu anlattım. Kendisi bana ameliyat sırasında sperm kanallarının hasar gördüğünü, kendisinin yapacak bir şeyi olmadığını belirterek üroloji bölümüne giderek tedavi olmamı söyledi. Üroloji bölümüne gittiğimde yapılan test sonucunda spermlerin idrar kesesine kaçtığı, spermlerin ölü olduğu belirlendi. Üroloji doktoru bana, ‘Ameliyat sırasında sinir hasarı olmuş olabilir, buna bağlı olarak da spermlerin ileri atılmasını sağlayan kaslarda çalışmasına ilişkin sorun olabilir, benim yapabileceğim herhangi bir şey yok’ dedi. Üroloji doktoru daha önce böyle bir olay ile karşılaşmadığını ve duymadığını söyledi. Yaşadığım bu rahatsızlığın tedavisi yokmuş. Dünya başıma yıkıldı” ifadelerini kullandı.

NİŞANLISINDAN AYRILDI

Kısır olmasından dolayı çocuk sahibi olamayacağını kaydeden Uyar, “Nişanlım ile evlilik hayalleri kuruyorduk. Çocuk sahibi ve baba olmayı çok istiyordum. Ameliyatın ardından yaşadığım bu sağlık probleminden dolayı normal yollardan çocuk sahibi olamayacağım. Bu durumdan dolayı nişanlı olduğum kişiyle ayrıldık. Şu anda kız arkadaşım yok. Annemin tavsiyesiyle bir kız ile tanıştım. Kendisine yaşadığım durumu anlattığımda benimle evlenemeyeceğini söyledi. Evlenmek istiyordum ancak yaşadığım bu olaylardan dolayı artık evlilik hayalleri kuramıyorum. Hayallerim ve hayatım adeta elimden çalındı. Şu anda çocuk isteğim son buldu” diye konuştu.

“HAYATIM KARARDI”

Tek isteğinin yeniden sağlığına kavuşmak olduğunu kaydeden Uyar, “Yaşadığım bu sağlık probleminden dolayı hayatım alt üst oldu. Psikolojim bozuldu. Çok zor günler geçiriyorum. Mağduriyetim çok büyük. Gururum kırıldı. Manevi olarak yıprandım. Ne yapacağımı bilemiyorum. Şu anda başım eğik olarak geziyorum. Hayatım karardı. Ameliyatı yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundum. İki ay önce yaptığım suç duyurusu hakkında soruşturma devam ediyor. Bir an önce dava sürecinin başlamasını umuyorum. Çünkü bu sürecin uzamasından dolayı daha da mağdur oluyorum. Mağduriyetimin giderilmesi ve adaletin sağlanması için yetkililerin harekete geçmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

"SÜRECİ TAKİP ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Doktor hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Uyar’ın avukatı Hilmi Dönmez ise, “Olay, şu an soruşturma evresinde. Dava açılmış durumda değil. Müvekkilimin operasyon sonrası yaşadığı bu olay, kendisine manevi olarak büyük zararlar verdi. Süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Olayın kısa sürede dava boyutuna ulaşmasını istiyoruz” dedi.