Aydın’ın Efeler ilçesinde Zeytindalı Kahramanları Futbol Turnuvası başladı. Efeler’deki Yeni Cami İmamı Mustafa Çat’ın organize ettiği turnuvanın açılış maçı öncesinde tören düzenlendi. Adnan Menderes Stadı 1 Nolu Yan Sahada düzenlenen törene, Efeler Müftüsü Salih Akcan da katıldı. Cami imamları, 17 ilçeden 12’sinin katıldığı turnuvayı gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi. 25 Ekim’e kadar eleme usulü devam edecek maçlar sonrasında çeyrek final, yarı final ve final maçı oynanacak. Turnuva sonunda şampiyon olan, ikinci ve üçüncü olan takımlara kupa ve madalyalar verilecek. Turnuvada en centilmen takım da son gün açıklanacak.

"ŞEHİTLERİMİZİ ANMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK"

 Açılış maçında başlama vuruşunu yapan Müftü Akcan, “Organizasyon için Mustafa Çat hocamıza teşekkür ediyoruz. Afrin’de ve Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan askerlerimizi anmak için bir araya geldik. Burada kupa almamız çok fazla bir şey ifade etmiyor. Centilmen takım olmanız benim için çok güzel. Kupanın anlam ve amacı çok güzel. Burada zevk alın. Skorlara bakmayın. Centilmen bir şekilde mücadele edelim” dedi. 
  Organizasyondan sorumlu  Merkez Yeni Camii İmamı Mustafa Çat, “Kazasız belasız turnuvayı atlatalım. Sporun dövüşsüz, kavgasız olduğunu gösterelim. İmamların kendi işleri yanında sosyal etkinliklerinin de olduğunu ortaya koyalım. Şehitlerimizi unutturmamak adına turnuva düzenledik” ifadelerini kullandı.