Nazilli Belediye Meydanı'nda, Nazilli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğünün işbirliğinde, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle etkinlik gerçekleştirildi. Otizime dikkat çekmek için imza atılan farkındalık etkinliğine, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Sayar, Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi, Başhekim ve İlçe Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Şafak Çalışkan, Sosyal Hizmetler Müdürü Gani Kavak, Eğitim Bir-sen Nazilli Şube Başkanı Özkan Yıldırım Karaman, Sosyal Hizmetler ve İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MAVİ BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI 

Kaymakam Küçük, NDH Yöneticisi Çalışkan ile Sosyal Hizmetler Müdürü Kavak, meydanda açılan stantta açıklamalarda bulundu. Daha sonra 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'ne destek vermek ve dikkat çekmek amacıyla  mavi renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı. Etkinlikte dağıtılan broşürlerle vatandaşlar bilgilendirildi.  

ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

Kaymakam Küçük, etkinlikte yaptığı konuşmada, “68’de 1 olarak görülen bu hastalığa sahip kişiler erken yaşlarda tespit edilerek eğitildiği takdirde, hastalığın düzeyi aşağıya çekilmektedir. Ailelerin bilinç düzeyi arttırılarak otizmin erken teşhis edilmesinin, toplumun ve bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracağını düşünüyorum. Bu tip etkinliklerle de vatandaşlar bilgilendirip farkındalık yaratılıyor" ifadelerini kullandı. 
  Otizm hastalarının erken teşhisle sosyal hayata dahil edildiğini dile getiren NDH Yöneticisi Çalışkan ise, "Erken teşhis çok önemli. Ülkemizde hastalığın teşhisi 1,5 yaşına kadar çekildi. Erken teşhisle bu kişilerin sosyal hayata dahil edilmesi daha kolay oluyor" diye konuştu.