Duruma tepki gösteren esnaf, Kaya Şavkay Meydanı'nı trafiğe kapatıp eylem yaptı. Sağlık Caddesinde toplanan esnafa emniyet güçleri müdahale etti.

"TURİZMİN GÖZ BEBEĞİNE YAKIŞMIYOR"

Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, turizmin göz bebeği olan bir yerde bu olayların yaşanmasının hem ülke turizmine, hem de esnafa zarar verdiğini söyledi. Esnaflar ise Kaymakam Muammer Aksoy’la görüşmek istediklerini belirterek eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi. 
  Bunun üzerine Emniyet Müdürü Berksoy, herkesin işinin başına dönmesi gerektiğini, asıl zararı Kuşadası’nın gördüğünü, sıkıntının hukuki yönüne bakacaklarını, esnafla polisin karşı karşıya gelmeyeceğini, esnafın hukuk dışı hiçbir eyleme kalkışmaması gerektiğini, kendilerinin de esnafın güvenliği için çalıştıklarını aktardı. Sattıkları malların gümrüklerinin ödendiğine işaret eden esnaflar ise, satışta sıkıntı varsa buna Gümrük Bakanlığı'nın müdahale etmesi gerektiğini savundu.  

İKNA ÇABALARI SONUÇ VERDİ

Öte yandan Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy’un sağduyulu yaklaşımı sonuç verirken, geçen yılki olumsuzluklar yaşanmadan sıkıntı giderildi. Avukatların bölgeden ayrılması ile esnaf eylemine son vererek tekrar kepenklerini açtı.

Haber Videosu