Karacasu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen fener alayı etkinliğine bu yıl rahvan atlar, motosikletli ekipler ve bisiklet sürücüleri de dahil edildi. Belediye ile birlikte Kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşlarının ellerini taşın altına koymaları ile farklı kesimlerden katılım artarken fener alayında büyük coşku yaşandı. Geçmiş yılların aksine Karacasu Kaymakamı ve daha fazla daire amiri fener alayına katılırken vatandaşlardan da yoğun katılım oldu. Etkinliğe katılanlar arasında Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve eşleri, Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kayahan ve Karacasu Turizm Derneği yöneticileri yer aldı.

HEP BİR AĞIZDAN ONUNCU YIL MARŞI

Etkinlikte vatandaşlar ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları; dillerinde “Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm”, “Gençlik Marşı” ile sokakları inletirken programın sonunda vatandaşlar ve protokol üyeleri hep bir ağızdan Onuncu Yıl Marşı’nı okudu. Karacasu Rahvan Atçılar Kulübü sorumlusu Ali İlgili öncülüğünde etkinlikte Ümit Öztürk, Bereket Küçük, Ahmet Talay atları ile birlikte yer aldı. Motosiklet sürücüleri Görkem Nazmi Tabak, Burak Kelep, Mustafa Karan, Yunus Özdamar, Niyazi Taş, Yiğitcan Bardak Türk Bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla etkinliğe katıldı. Motosiklet sürücüsü Görkem Nazmi Tabak etkinlikle alakalı olarak, “29 Ekim etkinliklerinde motosiklet ekipleri olarak yer aldık. Katkıda bulunmaya çalıştık. Eğer faydamız olduysa ne mutlu bize. Ne mutlu Türküm diyene. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

“RAHVAN ATÇILIĞA DİKKAT ÇEKTİK”

Rahvan at yetiştiricisi Ümit Öztürk ise, “70’li, 80’li yıllarda rahvan at yetiştiriciliği ilçemizde yaygındı. Son dönemlerde geçmişe göre azalma olsa da ilçemizde at yetiştiriciliğine olan ilgi hiç bitmiyor. Rahvan atlarımızla ilk defa böyle bir etkinliğe katıldık. Maksadımız ilçemizde rahvan atçılığın yaygınlaştırılması. Gençlerimizin ilgilenmesini sağlamak. At yarışları düzenlemeye yönelik girişimlerimize dikkat çekmek istedik. Bizler de bu etkinliğe bu şekilde katkıda bulunmak istedik. Herkesin bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Videosu