Buharkent’te hazırlıkları 15 gündür devam eden ve 150 pehlivan devenin katılımıyla bugün düzenlenmesi planlanan Deve Güreşi Festivali yoğun yağış sebebiyle iptal oldu.

ÜNİVERSİTE YARARINA DÜZENLENECEKTİ

Buharkent Belediyesi’nce ilçeye kazandırılan, Türkiye'nin en büyük alanı olarak bilinen Deve Güreşi Sahası’nda 150 pehlivan devenin Meslek Yüksek Okulu’na destek amacıyla güreş tutacağı festival yoğun yağış sebebiyle iptal edildi. Üniversitenin acil ihtiyaçları ve yapılacak olan laboratuvarına kaynak sağlanması amacıyla tertiplenen güreşlerde birbirinden ünlü pehlivan develer güreşecekti.

METEOROLOJİ TAHMİNLERİ YANILTTI 

Gece saat 03.00 sıralarında başlayan ve etkisini arttırarak sabah saatlerinde de devam ettiren yağışlar sebebiyle festivali iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Yoğun bir şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Her şeyi tamamladık. Güzel bir festival olsun istiyorduk. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Dün de meteoroloji bilgileri havanın açık olduğu şeklindeydi ama son zaman değişti. Maalesef artık yağışlardan dolayı yapma şansımız ortadan kalktı. Üzgünüz. Yapmak istiyorduk ama yapamadık. Hayırlısı olsun” dedi.

GÜREŞ TAKVİMİ MÜSAİT OLURSA DÜZENLENECEK

Güreşleri önümüzdeki günlerde takvimin müsait olması halinde gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Başkan Erol, “Güreş takvimine bakıyoruz. Erteleme şansımız olursa değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı. Buharkent'te 18 Aralık 2016 tarihinde de İstanbul ve Kayseri'de düzenlenen terör saldırıları sebebiyle güreşler iptal olmuştu.