Kuşadası Ticaret Odasında, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen Türkçe kurslarına özellikle ev satın alarak veya evlenerek  Kuşadası’na yerleşen yabancılar büyük ilgi gösteriyor. Türkiye ve Kuşadası aşığı yabancılara 3 aylık kursta Türkçe konuşma, okuma ve yazma öğretiliyor. İlk başlarda zorluk yaşasalar da azimleriyle kısa sürede önemli bir mesafe kat eden kursiyerler, Türkçe öğrenmenin Kuşadası’ndaki hayatlarını daha da kolaylaştıracağına inanıyorlar.
  Türk kültürünü sevdiklerini ve Türkiye’de yaşamaktan son derece mutlu olduklarını kaydeden kursiyerler yaşam seviyelerini Türkçe öğrenerek daha da kaliteli hale getirmeyi amaçlıyorlar.
  Yabancı uyrukluların uyum konusunda sorun yaşamaması için Rus, İngiliz, Alman, Suriye, Japon, Kazakistan, Beyaz Rusya gibi ülkelerin vatandaşları,  Nursel Keşmer Weıland’dan aldıkları Türkçe dersleri ile sosyal yaşamlarını kolaylaştırmak, rahat alışveriş yapmak, iletişim sıkıntılarını gidererek bizlerden biri olma yolunda ilerliyorlar.

 BELGE VERİLECEK

 Yaşadıkları ilçeye ve topluma daha çabuk uyum sağlayan, komşuları ile daha iyi anlaşabilen ve iş bulmaları kolaylaşan yabancı konuklar ders saatlerini kaçırmıyor. Kursiyerler Türkçe öğrenme konusunda çok hevesli olmaları öğrenmelerini kolaylaştırıyor.
  Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ücretsiz düzenlenen kurs sonunda kursiyerlere bakanlık onaylı sertifika verilecek.