Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş ile birlikte Bozdoğan’ın Alamut Mahallesi’nde Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne ait Düve Merkezi’ni ziyaret etti. Vali Köşger’i ziyaretinde Bozdoğan Kaymakamı Adem Karataş, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör karşıladı. İlk olarak yetkililerle sohbet eden ve tesis hakkında bilgi alan Vali Köşger, daha sonra tesisi gezdi.

HAYVANCILIK EĞİTİMİ VERİLECEK 

Tesis gezisi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Yavuz Selim Köşger, “Burada örnek bir model geliştirmeye çalışıyorlar. Türkiye, her alanda birçok dünya ülkesine model olacak bir ülke. Çiftçi eğitimleriyle ilgili Afrika’dan Avrupa’ya giden pek çok insan, bu proje gerçekleşirse Türkiye’de hayvancılık konusunda eğitim alacak. Aydın, tarımda hep öncü olmuş bir il. Aydın süt üretiminde altıncı, hayvan varlığında ise yedinci sırada. Bu itibarla da Aydın, Türkiye’ye ve dünyaya model olabilecek bir il” diye konuştu.

KARANTİNA MERKEZİ VAR 

Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör de Vali Köşger’e ziyaretinden ve kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, tesis hakkında da bilgi verdi. Tesiste karantina merkezinin bulunduğunu, eğitim merkezi de kurulursa Aydın’a ve Türkiye’ye hizmet eden bir merkez oluşacağını vurgulayan Güngör, Aydın’da hayvancılığın gelişimi için üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirdi.

Haber Videosu