Şenlik kapsamında ilk olarak ‘Çocuklar Barışı Çiziyor’ etkinliği yapıldı. Etkinlikte Başkan Atabay, resim çizen çocuklara ücretsiz kitap dağıttı. Ardından her yıl düzenlenen geleneksel Barış Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Başkan Yardımcıları Salih Bankoğlu ve Ahmet Yılmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil, bazı CHP’li belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yalı caddesinde 2 kilometrelik yürüyüş marşlar ve şarkılar eşliğinde gerçekleştirildi. Yürüyüşün sonunda Aytepe’de barış meşalesi yakıldı ve barışın simgesi olan beyaz güvercin uçuruldu. Etkinlik tekne gezisi ile tamamlandı.

ONBİNLER EMRE AYDIN İÇİN MEYDANI DOLDURDU

Barış şenliği etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı’nda Emre Aydın konseri düzenlendi. Pop müziğin güçlü isimlerinden Emre Aydın, Didim’e en son 25 yaşındayken geldiğini belirterek, “Didim’i çok güzel buldum. Ben de Aydınlı sayılırım çünkü Annem Aydınlı. Didim’de bu muhteşem kalabalıktan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerle güzel vakit geçireceğiz” dedi. Aydın, kendi şarkılarının yanı sıra rock müziğinin unutulmaz eserlerini de Didimlilerle seslendirdi. Konseri yaklaşık 10 bine yakın Didimli dinlerken, katılımcılar Emre Aydın’ın şarkılarıyla unutulmaz bir gece geçirdi.

“KEŞKE BUGÜNÜ KUTLAMASAK”

Barış Şenlikleri’yle ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Bugün dünya için çok önemli ve anlamlı bir gün. Sağlık ve teknolojik şeyler insanlık için yapılıyor. Keşke bugünü kutlamasak ama Dünyanın bir çok yerinde açık ya da kapalı olarak savaşlar var. Keşke bunlar olmasa. Çünkü çocuklarımız var. Onlara güzel bir dünya bıraksak. Bu konuda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir sözü var: ‘Yurtta barış, Dünyada barış.’ Keşke bu sözü anlayabilsek. İnşallah bir gün gelir ve o gün bu günü kutlamayız. Ben tüm Dünyanın Barış Günü’nü bir kez daha kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Videosu