Aydın’ın Efeler ilçesinde kurbanlık alanlar, bir yandan da bıçaklarını hazırlama telaşına düştü. Bazı vatandaşlar yeni bıçak alırken, birçok kişi de eski ve körelen bıçaklarını biletmek için bileyicilerin yolunu tutuyor. 
  53 seneden bu yana bıçak satan ve aynı zamanda bileyicilik yapan Fatih Namık Talay, bayram dolayısıyla işlerinde artış olduğunu söyledi. Kasaplar Çarşısı içinde yaklaşık 20 senedir bileyicilik ve bıçak satışı yapan Talay, yaşanan yoğunluktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Vatandaşların özellikle kesme ve yüzmede kullandıkları bıçakları bilettiğini anlatan Talay, bıçakların 4, satır ve baltaların ise 6 liradan bilendiğini aktardı.  

“HER GEÇEN YIL AZALMA YAŞANIYOR”

Her Kurban Bayramı'ndan önce bıçaklarını biletmek isteyenlerin yoğun talebiyle karşılaştıklarını belirten Talay, “Her ne kadar eski bayramlar gibi olmasa da, Kurban Bayramı sayesinde işlerimiz açılıyor. Yeni bıçak alamayanlar, ellerindekileri bize getirerek biletiyorlar. Önceden çoğu kişi kurbanını kendisi keserdi, şimdi ise artık kurbanlar başkalarına kestiriliyor, bir yerlere vekalet veriliyor veya bağışlanıyor. Artık eski kurban anlayışı olmadığı için bileme işlerinde de her geçen yıl azalma yaşanıyor” dedi.