Köşe başı ve yola sıfır konumda olan hazine arazisi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 37. Maddesi gereğince, 2 okulun yapımı ve artan paranın da hazine aktarılması suretiyle satışa çıkarıldı. Satışa çıkartılan yerin Söke ve Koçarlı’da birer adet okul yapımına karşılık verileceği, iki okulun ihale bedeli tutarının 19 milyon 938 bin 463 lira olduğu, yerin satış bedelinin ise 22 milyon 486 bin 730 lira olduğu belirtilirken, aradaki 2 milyon 548 bin 266 liranın üzerinde farkın arttırılması suretiyle teklif alınacağı öğrenildi. Didim merkezinde hazineye ait bu tür bir yerin ticari ve konut alanı imarıyla satışa çıkarılması, tepkileri de beraberinde getirdi.

“DEVLETİMİZİN BÜYÜKLÜĞÜ VATANDAŞLARIMIZA GÖSTERİLMELİDİR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, “Didim’in göz bebeği olan arazilerin Didim için ve Didimliler için kullanılması lazım. Herkesin erişimine açık ve kolay ulaştığı merkezi konumdaki bu tür arazilerde kamu hizmeti üretilip, devletimizin büyüklüğü vatandaşlarımıza gösterilmelidir. Bu kapsamda Didim’de eksikliği hissedilen bir kültür merkezi ve konferans salonu yapılabilir. Ayrıca kamu kurumları hizmet vermek için ihtiyacı olan arsaların bulunmasında sıkıntı yaşamakta. Geçmişte Sağlıklı Yaşam Merkezi'ne yer bulmakta yaşadığımız sıkıntıları unutmadık. İlerleyen süreçte bu tür sıkıntıların yaşanmaması adına bu konumdaki merkezi hazine arazilerinin öncelikle hizmet alanı olarak düşünülmesi, Didim ve Didimliler için önem arz etmektedir. Yakın zamanda Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, Mal Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ve Turizm İlçe Müdürlüğü gibi birimlerin hizmet binası sıkıntıları dile getirilirken, merkezdeki bu tür yerlerin ticari alan ve konut alanı olarak kullanılma düşüncesi, kamunun beklentisini karşılamayacaktır. Bu durumla ilgili olarak süreci Aydın milletvekillerimize ilettik. Didim’in yararına olan her türlü girişimi takip edeceğiz” dedi.

“DİDİM'İN MALLARI DİDİM İÇİN KULLANILSIN”

CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ise, “Didim’in mallarının Didim’de kalması konusunda fikrimiz aynı. Bilindiği gibi Kültür Merkezi'nin yerini nasıl ihaleyle satmak istiyorlarsa, burayı da aynı şekilde satacaklar. Ama bunlar doğru işler değil. Bizler Didimliler olarak bu tür yerlerin Didimlilerin kullanımına bırakılmasını istiyoruz. Bunu da her platformda söyleyeceğiz” diye konuştu. 
  MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Alkaya da, AK Parti ve CHP İlçe Başkanlarının söylemlerine destek verdi. Alkaya, “Bu tür yerler satılacağına yeşil alan ya da sosyal alanlar için kullanılmalı, ticari alanlara yer verilmemeli. Didim’in malları Didim’de kalmalı. Didimlilerin kullanımına açılmalı" ifadelerini kullandı.

“SUÇLU BİZLERİZ”

Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan, belirtilen araziyle ilgili inceleme yaptıklarını, 2011 yılında Belediye Meclisi'nin aldığı kararla plan değişikliği gerçekleştirilerek ticari ve konut alanına çevrildiği sonucuna ulaştıklarını aktardı. 2011 yılında alınan bu kararda hem meclisin, hem de Didimlilerin suçu olduğunu savunan Soysalan, şunları kaydetti: “Planı değiştirmek yanlış, satışa çıkarmak ayrıca yanlış. Burada Mal Müdürlüğü'nün kabahati yok, suçlu bizleriz. Neden mi? Konuyu takip etmemişiz. Meclis o dönem görevini yapmamış, biz de buna karşı çıkmamışız. Kamuya ait olan bu tür önemli bir yerin satışının engellenmesi gerekli ve bu yer kamu için ve halkın kullanımı için ayrılmalı.”