Yerel seçimlerde Koçarlı Belediye Başkanlığı, CHP'den AK Parti'ye geçti. Cumhur İttifakı'ndan Belediye Başkanı seçilen Nedim Kaplan, projelerini hayata geçirmek için çalışmaya başladı. Hesapları da inceleten Başkan Kaplan, belediyenin yaklaşık 15 milyon lira borcu olduğunu söyledi.

"TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEDİRMEYİZ"

Belediyeden, seçim zamanında afaki harcama yapıldığını belirlediklerini dile getiren Kaplan, "Hesapları inceletiyoruz. Belediyenin aşırı borç yükü olduğunu görüyoruz. Seçim döneminde, afaki ve aşırı bir harcama yapılmış. Tabi ki tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyiz. Bir suistimal varsa, hukuki boyutta ne gerekiyorsa yaparız. Ancak bu borcun da arkasına sığınmayız. Vatandaşımıza söz verdiğimiz projelerimiz var. Bu projeleri yapmak durumundayız" dedi.

"2019 PROJE YILI OLACAK"

"Borç, hizmet yapmaya engel bir durum değildir. Borcu, yapılandırır ve yolumuza devam ederiz" diyen Kaplan, 2019'un Koçarlı için proje yılı olacağını söyledi.

ALTYAPI SORUNU

Koçarlı'nın en büyük probleminin altyapı olduğuna işaret eden Kaplan, şunları kaydetti: "17 ilçe içerisinde sadece Koçarlı'da kanalizasyon yok, altyapı sorunu halledilmemiş. İlçe merkezimizde, fosseptik vidanjörle çekiliyor. Bu da hoşumuza gitmiyor. Bununla ilgili yetki Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'de. Talebimizi gerek şahsi olarak, gerekse meclis kararı ile Büyükşehir'e ileteceğiz. Altyapı için 2020 yılında kazmayı vurmayı düşünüyoruz. Yasal süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi proje uygulamazsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girecek."

"DESTEKLERİNE İHTİYAÇ DUYACAĞIM"

Altyapıdan kastının sadece kanalizasyon olmadığının altını çizen Kaplan, derelerin ıslah edilmesini, elektrik kablolarının yer altına alınmasını, kamera kayıt sisteminin yenilenmesini, internet ve telefon kablolarının güçlendirilmesini de altyapı çalışması olarak gördüğünü dile getirdi. Toplam 32 projesi olduğunu belirten Kaplan, bu projelerini yaparken zaman zaman Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Valiliği'nin desteğine ihtiyaç duyacağını sözlerine ekledi.