Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi ihalesini Powerchina International Group Limited, Powerchina Road Bridge Group Co. Ltd, Özgün İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı kazanmıştı. İhaleyle ilgili değerlendirme sürecinin ardından ihale onaylanarak süreç tamamlandı.

19 KÖPRÜLÜ KAVŞAK YER ALACAK

İhalenin resmiyet kazanmasıyla birlikte otoyolun azami 3 yılda bitirilmesi planlanıyor. 154 kilometrelik Aydın-Denizli otoyolu bünyesinde 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ile 5 hizmet tesisi yer alacak. Aydın-Kuyucak kesimi için günlük 35 bin otomobil, Kuyucak-Denizli kesimi için 32 bin otomobil geçiş garantisi verilen otoyoldan geçişler kilometre bazında 5 avro-sent olacak.

2.5 YILDA TAMAMLANACAK 

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, otoyolun bölge trafiğini rahatlatacağını belirterek, “Otoyolun 2.5 yılda tamamlanarak hizmete açılması öngörülüyor. Öncelikli olarak 154 kilometrelik Aydın-Denizli etabı, daha sonra 440 kilometrelik Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya etapları yapılacak. Otoyolun hizmete açılmasının ardından İzmir-Antalya arasında seyahat süresi 6-7 saatten, 3-3.5 saate inecek” dedi.

TURİZM KENTLERİ BİRBİRİNE BAĞLANACAK 

Otoyolla turizm bölgelerinin de birbirine bağlanacağını ifade eden Savaş, “Bu otoyol ile turizm kentleri otoyolla birbirine bağlanacak. Pamukkale, Efes gibi turizmin kalbi olan yerlere ulaşım kolaylaşacak. Bölge insanımızın yaşamını kolaylaştıracak, zaman kaybını önleyecek, can ve mal kayıplarını en aza indirecek ve önemli ekonomik katkılar sağlayacak. Aydın’ımıza ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.