Başkan Atabay’a Didim Cemevi ziyaretinde CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Ekrem Nuri Büyükpoyraz, CHP’li ve İYİ partili yöneticiler, belediye meclis üyeleri ile meclis üyesi aday adayları eşlik etti. Milleti İttifakı bileşenlerini Dernek Başkanı Hüseyin İlhan ile cemevi üyeleri karşıladı.

“SAFIMIZ BELLİ, İDEOLOJİMİZ BELLİ”

Ziyarette konuşan Didim Cemevi Dernek Başkanı Hüseyin İlhan, Belediye Başkanı Atabay ile İlçe Başkanı Koçak’ı özel günler ve cenazelerde her zaman yanlarında gördüklerini belirterek, “Şu an seçim ikliminde karşımızda bir blok var ve biz demokrasi platformu olarak taleplerimizi sıraladık. Buraya gelen herkese eşit davranıyoruz ve kurum olduğumuz için belli bir siyasi parti adı veremeyiz. Üyelerimiz kendi kararlarını verirler. Biz toplum olarak Kerbela’dan itibaren ezilen bir toplumuz. Her zaman eşitlikten, haktan, hukuktan, özgürlükten yanayız. Bizim kapımız herkese açıktır. Bizi ziyaret eden bütün partilere eşit davranıyoruz. Bizim inançlarımız pamuk ipliğine bağlı değil. Bizim safımız, tarafımız bellidir biz kimseye bir şey anlatmayız” sözleriyle üstü kapalı olarak desteğini açıkladı.

“İTTİFAKA OY VERECEĞİZ”

Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti İlçe Başkanı Ekrem Nuri Büyükpoyraz, “Yerel seçimler farklı olacaktır. Bazı doneler ve taşlar farklı olacaktır. Bizler de bu kapsamda ittifaka oy vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi altına evet mührünü isteyerek basacağız. Birlikten güç doğar, tek olup yok olacağımıza bir olup güçlü olalım. Karşımızda bulunan ittifaka dur diyeceğiz. CHP ile yapılan ittifak önümüzdeki süreçte de devam edecektir. 31 Mart 2019 seçimleri ülkemizin geleceği olacaktır” diye konuştu.
  CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak cemevi üyesi olduğunu belirterek, “Burası bir kurumdur doğal olarak her siyasi parti ziyaret edebilir. Haktan, hukuktan, ezilenden yanadır. Kurumların zarar görmemesi için siyasi konuşmalara girmezler” ifadelerini kullandı.

“31 MARTTA TAÇLANDIRACAĞIZ”

Başkan Atabay da İYİ Parti ile ittifak yapılarak seçimlere girildiğini kaydederek, “Bu seçim yerelden çıkıp bazı şeylerin onaylanmasına doğru gidiyor. Bu gerçeği de görmemiz lazım. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu birlik ve beraberliğimizi 31 Mart’ta taçlandıracağız” şeklinde konuştu.