Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Kızılkaya, Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Jandarma Komutanı Murat Şahin, Gazi Hüseyin Uzun, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, STK temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı.
  Atatürk Anıtı önünde oluşturulan temsili şehitliğe Kaymakamlık çelenginin ve vatandaşlar tarafından karanfillerin bırakılmasının ardından, İlçe Müftüsü Vehbi Akşit tarafından dua okundu. Anma töreninde günün önem ve anlamını belirten konuşma yapıldı. 15 Temmuz Gazisi Hüseyin Uzun, Ankara’da görev yaptığı o günü ve yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.  

TÜRK ULUSU KENETLENDİ

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da, 250 şehit verilerek kazanılan demokrasi zaferinin 2. yılında şehitleri rahmetle anarken, gazilerimize şükranlarını sundu. Destansı bir mücadele, birlik ve beraberlik ile kazanılan 15 Temmuz zaferinde, dış güçlere gerekli cevabın verildiği, demokrasiye bağlılığın bir kez daha gösterildiğini söyledi. Türk milletinin demokrasisine sahip çıkma uğruna şehitler verdiğini, 15 Temmuz demokrasi zaferinde tüm Türk ulusunun kenetlendiğini belirtti.  Sergilenen milli birlik, demokrasiye sahip çıma konusundaki duyarlılıklarından dolayı Kuşadalılara teşekkür etti.  

 DEMOKRASİ NÖBETİ  

15 Temmuz'da yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi vatandaşların beğenisini topladı. Atatürk Anıtı önünde kurulan ekranda 15 Temmuz hain darbesi ile ilgili belgesel ve sinevizyon gösterisi izlendi. Temsili demokrasi nöbeti tutuldu. 00.13’e kadar süren temsili nöbet sonunda camilerden sela okundu.