YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

İncirliova'ya bağlı İsafakılar Mahallesi'nde yaşayan 2 yaşındaki Kadir Kaya, riskli olduğu gerekçesiyle doktorlar tarafından ameliyatı yapılmıyor. Sermin ve Günay Kaya çiftinin 2 yaşındaki oğulları Kadir Kaya’ya, doğumunun ardından rahatsızlığı nedeniyle götürüldüğü Adnan Menderes Üniversite (ADÜ) Hastanesi’nde epilepsi teşhisi kondu. Daha sonra yapılan kontrollerde Kadir’in kalbinde, beyninde ve gözünde tümör olduğu ortaya çıktı. Kadir’e yardım amacıyla sosyal medyada yardım kampanyası başlatıldı.

FENERBAHÇE AŞKI 

Fanatik Fenerbahçe taraftarı olan Kadir ve ailesinin çaresizliğini öğrenen Fenerbahçe Kulübü de, aileye moral vermek amacıyla İstanbul’a davet ederek 3 Ağustos’ta oynanan Avrupa Ligi mücadelesinde Fenerbahçe-Sturm Graz maçını tribünden izlemelerini sağladı. Kadir ve ailesi tribünden izledikleri maç sonrasında büyük mutluluk yaşadı.

AMELİYAT YAPILAMIYOR

Kadir’in sağlık durumu hakkında bilgi veren baba Günay Kaya, “Oğlumun doğuştan gelen tümörleri var. İlk gittiğimiz hastanede oğluma yüzde 49 engelli raporu verildi. Geçen yıl aldığımız raporda bu oran yüzde 83’e yükseldi. Hastalığına çare bulmak için 2 hastaneye oğlumu götürdüm. Tüm doktorlar içerdiği yüksek riski dikkate alarak ameliyatın yapılamayacağını söyledi. Doktorların çekincelerinden dolayı oğlumu ameliyat yaptıramıyoruz ancak her geçen oğlum gözlerimizin önünde kötüleşiyor. Kadir artık sendeleyerek yürüyor. Düştüğünde ise kendi başına kalkamıyor. 2 yaşında olmasına rağmen halen konuşmaya da başlamadı. Oğlum günde 6 kez geçirdiği epilepsi krizlerini azaltmak için 8 ilaç kullanıyor. Oğlumun bu şekilde yaşam şansı azalıyor. Başka doktorlara da gösterip bir an önce oğlumun ameliyatının olmasını istiyoruz" diye konuştu. 
  Baba Günay Kaya, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.