Aydın-İzmir otoban yoluyla birlikte Aydın-Muğla bölümü yapılan fakat Denizli kısmı bir türlü yapılmayan çevre yolu için 2011 yılında ihaleye çıkılmış fakat kamulaştırmalar nedeniyle yol bir türlü bitirilememişti. 
  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda yapımı hız kazanan ve proje bedeli 175 milyon lira olan 8 kilometrelik yol, Kasım 2016'da tamamlanarak trafiğe açıldı. Aydın'dan İzmir-Denizli ve Muğla'ya gidecek olanlar Efeler şehir merkezine uğramadan geçiş sağlayan çevre yolunun Köşk istikametinde köprülü kavşak da yapılarak hizmete girdi.

"ÇEKİM MERKEZİ OLACAK"

Çevre Yolu'nun Aydın şehir merkezi trafiğinde rahatlama sağladığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın-Denizli otoyolunun yatırım programında yer aldığını kaydetti. 
  Savaş, "Aydın- Denizli otoyolu Antalya'ya kadar uzanacak. Turizm ve ticarette ana arter haline gelecek olan bu güzergahla Aydın çekim merkezi haline gelecek. Bu proje de yatırım programına alındı. İnşallah yakın zamanda Aydın - Denizli Otoyolu'nun da ihalesi yapılacak ve yapımına kısa süre sonra başlanacak" diye konuştu.