Efeler Belediye Meclisi'nin Belediye Başkanı Mesut Özakcan başkanlığındaki Ağustos ayı oturumda meclis üyeleri, içkili alan bölgelerinin yeniden düzenlenmesi hususunu görüştü. Oturumda alkollü işletmelerin faaliyetlerini sürdürmesi, içkili alan bölgeleri dışında açılmak istenen yeni işletmelere ruhsat verilmemesi ve devirlerinin yapılmaması yönündeki Hukuk ile Esnaf ve Pazar Komisyonu raporları oybirliğiyle kabul edildi.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

Oturumda, Efeler Belediyesi ile Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği’nin ortaklaşa düzenleyeceği "Efeler ve Efelik" konulu ulusal şiir yarışmasında, birinciye 2 Cumhuriyet altını ve plaket, ikinciye bir Cumhuriyet altını ve plaket, üçüncüye yarım altın ve plaket, mansiyon ödülü olarak da 3 kişiye çeyrek altın verilmesi kararlaştırıldı.

 DERNEĞE DUYARLILIK ÇAĞRISI

 Öte yandan Hisler Parkı ile ilgili Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği (KEBUDER) ile Efeler Belediyesi arasında imzalanan protokolün iptaline ilişkin gündem maddesi de görüşüldü. Protokolde yer alan yükümlülükleri yerine getirmesi için derneğe 31 Aralık 2017 tarihine kadar süre verilmesi, bu tarihe kadar yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde ihtar edilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.