AK Parti Sözcüsü Mustafa Arı, broşürün Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırıldığını iddia etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ‘boş işlerle uğraşmayın” diyerek toplantıyı bitirmesinin ardından meclis salonunda açıklamada bulunmak isteyen AK Partililer ve basın mensupları güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarıldı.

AK PARTİ’DEN BROŞÜR TEPKİSİ

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz ay yapılan genel kurul toplantısında 2024 yılında suya zam yapılmaması kararlaştırılmıştı. Konuyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışma yaşandı. AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, söz alarak Efeler ilçesindeki Salı Pazarı’nda vatandaşlara dağıtılan ve üzerinde “AKP’li meclis üyeleri suya zam istedi” yazılı broşürün Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesiyle hazırlanarak seçim öncesi algı yapıldığını ileri sürdü.

ÇERÇİOĞLU, “BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYIN”

Arı’nın bu iddiasına Başkan Çerçioğlu, “Biz algılarla mı uğraşacağız. Ciddi olalım” diyerek yanıt verdi. Tekrar söz alan Arı, “Bastırılan broşürde Özlem Çerçioğlu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı yazıyor” derken Başkan Çerçioğlu, “Ben büyükşehir belediye başkanı değil miyim? Aydın halkının oylarıyla seçildim. Evet suya zam istediniz. Boş işlerle uğraşmayalım” dedikten sonra toplantıyı bitirdi.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNCE SALON BOŞALTILDI

Toplantı salonundan CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri ayrılırken AK Partili meclis üyeleri, konuyla ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Belediye Başkan Vekili CHP'li Barış Altıntaş ile AK Partili Arı arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma sırasında ikili kürsüye vurarak tansiyonu yükseltti. Başkan vekili Altıntaş, AK Partili meclis üyeleri ve basın mensuplarını salonu boşaltmaları için ikazda bulundu. Bir süre sonrada güvenlik görevlileri salonu boşalttırdı.

MEYDAN OKUDU

AK Partili Meclis üyeleri, belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. AK Parti Grup Sözcüsü Arı, suya zam konusunda AK Parti’ye yönelik belediye imkanlarıyla kara propaganda yapıldığını belirterek, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin halkın ve devletin kaynaklarıyla oluşturulan bütçesinden para harcayarak güya yatırımlarını anlatmışlar ancak broşürün arka yüzünde ‘AK Partili meclis üyeleri suya zam istedi’ yazarak propaganda yapmışlardır. Ben meydan okuyorum. Bir meclis üyemizin zam istediğini ya da suya zam yapılmamış olmasını itiraz ettiğini ispat etsinler tüm Cumhur İttifakı olarak görevlerimizden istifa edeceğiz. Yalanla oluşturulmaya çalışılan bir algı var. Yalan söyleyin ama bunun için belediyenin kaynaklarını kullanmayın, bu haramdır. Kendi öz kaynaklarınızla istediğini afisleri ve billboardları hazırlayın” dedi.