TFF 3. Lig 2. Grup ekibi Efeler 09 SFK, 2023-24 sezonunda gol yollarında umudunu bulamadı. Geçtiğimiz sezon gol kralı olan İshak Kurt’u da gönderen Aydın temsilcisi, Mert Efe Çölbeyi ve Tayyip Mevlüt Kaya ile sezon başında hücum bölgesini güçlendirdi. 2 genç futbolcudan da istediği verimi alamayan yeşil beyazlı ekip, ara transfer döneminde santrafor bölgesine bir transfer gerçekleştirecek.

ÇÖLBEYİ İLE YOLLAR AYRILABİLİR

Efeler 09 SFK, yaz transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği Mert Efe Çölbeyi’den istediği verimi alamadı. 23 yaşındaki forvet oyuncusu yeşil beyazlı formayla çıktığı 10 maçta sadece 2 gol atabildi. Son haftalarda form düşüklüğü yaşayan Çölbeyi, mevkidaşı Tayyip Mevlüt Kaya’ya formayı kaptırdı. Teknik direktör Veyis Kanber’in de ‘ya pes edecek ve kaybedecek ya da çalışarak tekrardan formayı giyecek’ ifadelerini kullandığı Çölbeyi ile ara transfer döneminde yollar ayrılabilir.

GOL YÜKÜNÜ ÇÖZECEK BİR İSİM ARANIYOR

Sportif Direktör Emre Doğan, geçtiğimiz günlerde yapılan basın toplantısında hücum bölgesine deneyimli bir forvet transfer etmek istediklerini açıkladı. 2. Lig yolunda ileri uçta sıkıntı çekmek istemeyen Aydın temsilcisi, santrafor bölgesi için iki isme kancayı taktığı iddia edildi.
Geçtiğimiz sezon Vanspor FK’da forma giyen 33 yaşındaki Baran Basut ile Uşakspor ile yollarını ayıran 30 yaşındaki Doğan Karakuş’un ön planda olduğu öne sürüldü.

BARAN BASUT’UN KARİYERİ

33 Yaşındaki forvet oyuncusu futbol kariyerine Belediye Vanspor altyapısında başladı. Golcü futbolcu sırasıyla, Yeni Diyarbakır, Van BBSK, Sandıklıspor, Kartalspor, Batman Betrol, Adıyaman 1954, Kemerspor 2003, Gümüşhanespor, Darıca GB, Kahramanmaraşspor ve son olarak Van Spor FK’da forma giydi.


DOĞAN KARAKUŞ’UN KARİYERİ

Futbol kariyerine Kocaelispor’da başlayan santrafor oyuncusu, sırasıyla, Altınordu, Bandırmaspor, Keçiörengücüspor, Giresunspor, Altay SK, Şanlıurfaspor, Tokatspor, BAK FK, Kocaelispor, 1922 Konya, Sancaktepe FK, Sivas Belediye, Diyarbekirspor ve Uşakspor’da forma giydi.