Aydın SES Gazetesi'nden Mehmet Kavas'ın haberine göre, Aydın’ın Efeler ilçesinde bir fabrikada torna ve tesviye elemanı olarak çalışan 27 yaşındaki Seval Arslan, bir süre önce Ju Jitsu sporuna adım attı. Arslan, Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen İller Arası Ju Jitsu Turnuvası’na katıldı. Toplam 342 sporcunun katıldığı turnuvada Arslan, 63 kiloda rakiplerini yenerek şampiyon oldu.

DESTEK YAĞMURU

Aydın’ın gururu olan Arslan’ın başarısını Aydın SES Gazetesi ‘Tornacılıktan şampiyonluğu’ başlığıyla kamuoyuna duyurdu. Haberin ardından şampiyon sporcuya İstanbul’dan geldi. İstanbul’da Ossyhomer adlı tekstil firmasının sahipleri Osman Yakupoğlu ve Ömer Yakupoğlu, şampiyon sporcuya eşofman ve kıyafet konusunda sponsor olduklarını açıkladı. Tekstil firmasının ardından bir destek de İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü’nden geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Zeynep Yılmaz ile birlikte Arslan’ın çalıştığı fabrikaya giden İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, başarılı sporcuya destek verdi.

İŞKUR KURSUYLA İŞ HAYATINA BAŞLADI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Terzi, “Dört yıl önce İŞKUR işbaşı eğitim programı bir fabrikada çalışmaya başlayan Seval Arslan şu anda yine sanayide bulunan bir işyerinde torna ve tesviye elemanı olarak çalışmaya devam ederken Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen İller Arası Ju Jitsu turnuvasında 63kiloda şampiyonluk elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Başarılı sporcuyu fabrikada ziyaret ederek tebrik ettik. Seval Arslan da bu ziyaretimizden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi ve gerek iş hayatının başlangıcında gerekse devamında verdiği destekler için İŞKUR'a minnetkar olduğunu söyledi. İŞKUR olarak Seval Arslan'ı tekrar tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz. Kendisine destek olacağız.” ifadeleri kullandı. Arslan, desteklerinden dolayı İl Müdürleri Terzi ve Yılmaz’a teşekkür etti.