Reklamı Kapat

CHP’li Bülbül, gündeme taşıdı, bakanlık cevap verdi

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Sözcüsü Süleyman Bülbül, Söke ilçesinde bazı okullarda eğitimin geç saatlerde sona ermesini meclise taşıdı. CHP’li Bülbül’ün konuyla ilgili soru önergesine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan cevap geldi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Konuyla ilgili açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, şu ifadeleri kullandı: “Aydın ili Söke ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu Sıdıka İlkokulu’na, Ali Rıza Efendi İlkokulu Behiye Hanım Ortaokulu’na Fahrettin Uyguntüzel İlkokulu 100. Yıl Atatürk İlkokulu’na taşınarak ikili eğitim sistemine geçilmiştir. Ayrıca Cafer Efe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de Yenicami’de bulunan okula taşınmış ve burada ikili eğitim sistemi uygulanmaktadır. Bahsi geçen eğitim kurumlarında sabah 08.00’de başlayan eğitim, gece 21.00’den sonra bitmektedir. Bu şartlarda eğitim sürecinin sağlıklı ve verimli yürütebilmesi mümkün olmayıp öğrenciler büyük mağduriyet yaşamaktadır. Kaldı ki anılan okullara uzak yerleşim yerlerinden gelen öğrenciler de bulunmakta olup öğrencilerin mağduriyeti çok daha fazladır. Öğrencilerin birçoğu saatte yürüyerek evlerine gitmek zorundadır. Dolayısı ile bu durum çocukların güvenliği açısından da olumsuzluk yaratmaktadır. Keza öğrencilerin yanında öğretmenlerin de mağduriyeti söz konusudur.”

BÜLBÜL’DEN SORULAR

Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Bu bağlamda, bölgede Söke halkının desteği ile yapılmış Mimarlık Fakültesi fiziki şartları bakımından uygun ve boş olmasına rağmen bahsi geçen okulların fakülteye taşınmamasının sebebi nedir? Boş derslikleri bulunan Kız İmam Hatip Lisesi ve Proje Erkek İmam Hatip Lisesi neden değerlendirilmemektedir? Öğrencilerin ve öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığınızca yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir? 2023-2024 eğitim öğretim yılının başladığı göz önüne alındığında Bakanlığınızca mağduriyetin ne zaman sonlanması planlanmaktadır?”

“BOŞ DERSLİK YOK”

CHP’li Bülbül’ün konuyla ilgili soru önergesine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan cevap geldi. Bakanlık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Aydın Valiliği’nce konuya ilişkin olarak Adnan Menderes Üniversitesi’ne ait Söke Mimarlık Fakülte binasının tahsisine ilişkin talebe üniversite tarafından olumsuz görüş bildirildiği, Söke Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul binasında toplam 16 dersliğin mevcut olduğu, 8 dersliğin lise, 4 dersliğin İmam Hatip Ortaokulu 2 dersliğin anasınıfı ve kalan 2 dersliğin okul kütüphanesi ile laboratuvar olarak kullanılmakta olduğundan boş dersliğin bulunmadığı, Şehit Faruk Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Fen ve Sosyal Bilimler Programı Uygulayan okul kapsamında ve merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okul türünde olduğu Söke ilçe merkezine 7 kilometre mesafede olmasından dolayı belediye ve şehir içi kooperatifi tarafından mutat taşıma imkanının bulunmadığı, 16 derslikli okul binasının 6 dersliği eğitim-öğretim hizmetleri için 4 dersliği kütüphane 1 dersliği meslek dersleri uygulama sınıfı ve 1 dersliğin de laboratuvar olarak kullanıldığı, boş olan diğer 6 dersliğin kapasitesi değerlendirildiğinde güçlendirme kapsamına alınan 465 öğrencili Atatürk Ortaokulu’nun 153 öğrencili Ali Rıza Efendi İlkokulu’nun ve yıkım kararından dolayı binası yıkılan 292 öğrencili Fahrettin Uyguntüzel İlkokulu’nun eğitim-öğretime devam edebilmelerinin mümkün görünmediği.”

“ULAŞIM GÜVENLİĞİ UYGUN DEĞİL”

Bakanlık açıklamasını şöyle tamamladı: “Yamaç köyü yolu üzerinde bulunan stabilize tek şeritli bir yol olmasının ulaşım şartları bakımından öğrencilerin taşınması ve ulaşım güvenliği açısından uygun bulunmadığı, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okullarında beşeri ve mali kaynakların israfının önlenmesi, imkanların ve eğitim ortamlarının etkin kullanılmasını sağlamak amacı ile aynı yerleşim yerindeki aynı alanların tek okulda birleştirilmesi esasıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 22.09.2023 tarih ve 84828101 sayılı Oluru ile Söke Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan toplam öğrenci sayısı 63 olan Bilişim Teknolojileri alanı ile Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan toplam öğrenci sayısı 58 Bilişim Teknolojileri alanı, Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan toplam öğrenci sayısı 53 olan Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile Söke Ticaret Borsası Suat Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan toplam öğrenci sayısı 189 olan Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanları birleştirilerek tüm öğrenci, öğretmen ve donatımı ile birlikte aktarma işlemlerinin tamamlandığı, deprem tahkiki sonucu yıkım kararı verilerek, Söke ilçesi Yenicami Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 24 derslikli ortaokul binasına, yeni okul binaları yapılıncaya kadar ki süreçte geçici olarak taşınma durumunda kalan her iki okulun mevcut öğrenci, alan ve atölye donatımlarıyla eğitim ve öğretimlerine normal eğitim olarak devam edebilecek durumda olduğu Atatürk Ortaokulu, Ali Rıza Efendi İlkokulu ve Fahrettin Uyguntüzel İlkokulu’nun güçlendirme ve yapım çalışmaları tamamlandığı, öğrencilerin kendi okullarında normal eğitim-öğretime devam edecekleri, alan ve dalların taşınması ve birleştirilmesi sonrasında aynı binada eğitim-öğretim başlayan Söke Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin normal eğitim-öğretime geçmiş olacağı belirtilmiştir.”

30 Eki 2023 - 13:51 Aydin- Siyaset

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.