Aydın SES Gazetesi’nden Mehmet Kavas’ın haberine göre, Aydın’da çalışmalarını sürdüren CHP’de gözler, il kongresine çevrildi. 4 Ekim’de yapılacak olan 38’inci olağan il kongresi öncesinde mevcut İl Başkanı Hikmet Saatçı, 17 ilçe başkanı ile bir toplantı gerçekleştirdi. İl binasında gerçekleştirilen toplantı sonrasında CHP Efeler İlçe Başkanı Süha Bayırlı, 17 ilçe başkanları olarak kongrede mevcut İl Başkanı Hikmet Saatçı’yı destekleyeceklerini açıkladı.

“CHP ÇATISI ALTINDA YENİ BİR YOLCULUĞA ÇIKIYORUZ”

Ardından alkışlar eşliğinde kürsüye gelen CHP İl Başkanı Saatçı, yaptığı konuşmada “Mücadelesini, halkın omuzlarında birikmiş tüm haklar için adayan, haksızlığın karşısında ve umudun yanında dimdik duran, milyonların kalbinde yarınlara dair var olan heyecanın en büyük ve yegâne sebebi CHP çatısı altında yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Zor bir seçim sürecini kentimizde tüm algı, iftira, baskı ve sahte montaj videolarına rağmen yüzde 60 gibi bir oy alarak ve vekil sayımızı 3’ten 4’e çıkartarak tamamladık. Bu başarı, en genç üyemizden en yaşlı üyemize kadar çalışmalar yapan tüm örgütümüzün, kentimizin en doğusundan en batısına kadar emek emek ilmek ilmek işlenerek, İlçe Başkanlarımız nezdinde tüm ilçe kademelerimizin çalışmaları ile sağlandı.” ifadelerini kullandı.

“CHP, YARINLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

AK Parti iktidarını eleştiren Saatçı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında yarınlara emin adımlarla yürüdüğümüz bu yolda AKP iktidarının yarattığı zulüm ve baskı rejimine karşı şartlar ne olursa olsun asla boyun eğmeyeceğiz. Sözlerimi tamamlarken bir kez daha altını çizerek belirtmek isterim ki, Cumhuriyet Halk Partisi sarsılmaz, yıkılmaz ve zapt edilmez bir kaledir. Cumhuriyet Halk Partisi bu kadim halkımızın vazgeçilmez umudu, yarınlarımızın teminatıdır. 100 yıllık koca çınarın bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyorum. CHP Aydın 38. Olağan İl kongremiz için Aydın İl Başkanlığı adaylığımı açıklıyor, kentimiz ve partimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu. Diğer illerde yapılan kongrelerde gerginliklerin yaşanmasıyla ilgili sorulan soruya cevap veren Saatçı, “ Türkiye’ye örnek bir kongre olacağı inancındayım. Kesinlikle kavga ortamı olmayacaktır. Buna inanıyorum. Aydın olarak biz örnek olacağız.” ifadelerini kullandı.