İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Odası, esnafın eğitim seviyesini yükseltmek, çırak ihtiyacını karşılamak, eğitici, usta ve kalfalık belgeleri almalarını sağlamak için Acarlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile iş birliği yaparak, iş dünyasını rahatlatacak çalışmalara imza attı.

80 USTA, EĞİTİCİ OLDU


Oda Başkanı Ercan Uçak, esnaf ve sanatkarlarla sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, "Yaptığımız görüşmelerde, esnafımızın odamızdan eğitim ile ilgili çeşitli talepleri olduğunu belirledik. Bu kapsamda ilçemizin önemli bir değeri olan Acarlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile iş birliği yaparak, esnafımıza katkı sağlayan birçok çalışmaya imza attık. Çalışmalarımızla ilgili esnaflarımızı toplantı ve ziyaretlerle bilgilendirdik. Bilindiği üzere tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklere Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) zorunluğu getirilmişti. Bu belgeye denk olan ve hatta daha üstün olan ustalık ve kalfalık belgeleri için kurslar açtık. İlk etapta düzenlediğimiz kurslarımıza katılan ve sınavı da başarıyla geçen yaklaşık 70 ustamız ve 50 civarında kalfamız, bizim aracılığımız ile belge almaya hak kazandı. Kendilerini tebrik ediyorum. Yaklaşık 80 ustamızın da eğitici kursuna katılmasını sağlayarak, ‘eğitici’ unvanı almasına yardımcı olduk. Ayrıca ustalık belgesine sahip olan, en az ortaokul mezunu olan 30-35 esnafımızın, uzaktan eğitim yöntemi ile meslek lisesi diploması almasına öncülük ettik" ifadelerini kullandı. İlçe genelinde 300 civarında çırak öğrencisi olduğunu hatırlatan Uçak, ustaların eğitici belgesi almalarını sağlayarak, kendi yanlarında devlet destekli çırak yetiştirmelerine imkan sunduklarını söyledi.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"


İncirliova’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını hatırlatan Başkan Uçak, "İlçemizin ve ülkemizin kalkınması için esnaf ve sanatkarlarımız çok önemli. Vergi veren, yanında personel çalıştırıp istihdam oluşturan esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Oda olarak, onların önünü açmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Sorunların çözülmesi, taleplerinin karşılanması noktasında var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.