Kardeşköy Mahallesi’nde Hazine’ye ait yaklaşık 80 dönüm arazisinin Toptancı Hali yapılması için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edildiğini iddia eden AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, Büyükşehir’i ise projeyi hayata geçirmemekle suçladı. Acarlar Hali’ni Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz ile birlikte ziyaret eden İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, hal esnafına hayırlı işler diledi. İsim vermeden AK Parti’li Celbek’in açıklamasını yalanlayan Başkan Kaya, belirli odakların doğru bilgi içermeyen algı operasyonlarına karşın Acarlar halkını ve hal esnafını, ‘Toptancı Hali Projesi’ hakkında doğru bir şekilde bilgilendirdiklerini dile getirdi.

“TAHSİS EDİLDİĞİNE DAİR BİR YAZI ULAŞMAMIŞTIR”


Hal yerinin henüz Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmediğini belirten Başkan Kaya, şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyemize hal yerinin Bakanlıkça tahsis edildiğine dair bir karar ya da yazı ulaşmamıştır. Bakanlıkça yer tahsis edildiğinde, vatandaşlarımızın ucuz ve kaliteli sebze, meyveye ulaşabilmesi için yaz-kış, gece-gündüz demeden çalışan, çalışkan insanların diyarı ‘Emeğin Başkenti’ olan Acarlar Mahallemize bölgenin en büyük Toptancı Hali’ni Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile birlikte kazandıracağız.”

“BİZ GEREKENİ EN KISA SÜREDE YAPACAĞIZ”


Acarlar halkının halinden, hal esnafı bir babanın kızı olan Başkan Özlem Çerçioğlu’nun anlayacağını ifade eden Başkan Kaya, “Acarlar’a toptancı hali yapılması için ‘sözde’ çabalıyormuş gibi yapan algı odakları üzülmesin, siz merak etmeyin Acarlar halkının halinden hal esnafı olan bir babanın kızı olarak en iyi Topuklu Efemiz Özlem Başkanımız anlar. Acarlar halkı kadar Özlem Başkanımız da Acarlar'a halin yapılmasını istemektedir. Yıllardır tahsisini engellediğiniz hal yerini siz Büyükşehir Belediyemize en kısa sürede verin Aydın Büyükşehir ve İncirliova belediyeleri olarak projenin hayata geçirilmesi için biz gerekeni en kısa sürede yapacağız” dedi.