Sert köpük olarak bilinen EPS'ler bir ısı yalıtım malzemesidir. Petrolden elde edilir ve köpük şeklinde bulunmaktadır. %98'i havadan oluşan EPS'lerin %2'si plastikten oluşur. Genelde beyaz renkten oluşur. EPS üretimleri yapan firma sayısı oldukça fazladır. Ancak buna rağmen kaliteli ve tam anlamıyla katkısız EPS bulmak biraz zor olabilmektedir. Teknopanel ise alanında oldukça başarılı olan EPS üreticileri arasındadır. Kurulumdan beri sektörde oldukça başarılı olan Teknopanel zamanla sektörün en iyilerinden biri olmuş ve tüm dünyada da hizmet vermeye başlamıştır:  

EPS Ürünleri Hakkında

EPS ürünleri, yalıtım köpüğü olarak adlandırılabilir. EPS yalıtım ürünleri yapılarda yüksek yalıtımı sağlar. Bu yüzden gerçek ve kaliteli yapılarda mutlaka kullanılması gerekir. Teknopanel’e ait olan EPS ürünleri Teknopor adıyla sunulmaktadır. En belirgin özellikleri dayanıklı ve uzun ömürlü olmasıdır. Bölgenin özelliklerine ve havasına göre yoğunluğuna ve kalınlığına karar verilmelidir. Hafif olması sayesinde de kullanılan yapıya ağırlık yapmaz. Teknopanel EPS ürünleri:
  • Binalarda Isı Yalıtımı
  • Dış Cephe Mantolama
  • Teknopor EPS Ürünleri
olarak müşterilere sunulmaktadır. EPSler aynı zamanda özel mühendislik alanlarında da kullanılmaktadır. En bilindik kullanım alanı ısı yalıtımı olsa da ambalaj üretiminde, rüzgar sörfü üretiminde, deniz teknelerinin yapımında ve dekorasyon işlerinde de sıklıkla tercih edilmektedir. Mermerlerin, döşemelerin, kümeslerin ve daha birçok yapının ısı yalıtımında da en ekonomik ve etkili çözüm EPS ürünleridir.

Teknopanel Hakkında

2005 senesinde resmi olarak Mersin'de kurulan Teknopanel, her geçen yıl kendini geliştirmiş ve günümüzde ise sektörün ve dünyanın en iyi firmalarından biri olmuştur. EPS ürünleri, sandviç paneller, deltapan ve montalama sistemleri adı altında ürünler üretmektedir. 2005'in ortasında ise ilk üretim tesisini kurarak üretim hayatına geçiş yapmıştır. 2006 senesinde sandviç panel ve EPS hatlarını açmıştır.   2007 senesinde hem ilk ihracatını yapmış hem de ilk İstanbul ofisini açmıştır. 2018 senesinde ise dördüncü üretim hatlarını kurarak şu anki büyüklüklerine ulaşmışlardır. İzmir ve Sakarya'da da üretim tesisleri bulunan Teknopanel, başarısını önce kalite ve güven anlayışına borçludur. Aynı zamanda güncel gelişmeleri ve yenilikleri de takip ederek her anlamda yeni kalmayı sağlamıştır.