Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıldönümü olan bugünde, tüm Kıbrıs Türklerinin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük bayramı tüm yurtta kutlanıyor. Kıbrıs Türklüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizin rahmet ve minnetle, gazilerimizin ise saygı ve şükranla anıldığını bugünde Muharip Gaziler Nazilli Derneği’ni ziyaret eden Güç Birliği Nazilli ilçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Kutlu ve yönetimi gazilerin gönüllerini aldı.

‘HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ’


Muharip Gaziler Nazilli Şubesi’nde sohbet havasında geçen ziyaret sonrası açıklamada bulunan Güç Birliği Partisi Nazilli İlçe Başkanı Ahmet Kutlu, “Gazilerimiz yıllar öncesi canları pahasına bizleri korumak için kendilerini feda ettiler. Hepsinden Allah razı olsun. Böyle yerleri ziyaret etmemiz lazım. Burası bir dernek değil, burası bir geçmiş. Her zaman hatırlamamız lazım. Bizler Güç Birliği Partisi olarak her zaman yanlarında olacağız. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

“BU ÖZEL GÜNDE TELEFONLA BİLE ARANMADIK’


Türkiye’nin dört bir tarafında Kıbrıs Barış Harekatının 48’inci yıl dönümünün kutlandığını ancak yerelde kendilerinin bu özel günde unutulduğunu vurgulayan Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş, “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan Güç Birliği Partisi Nazilli İlçe Teşkilatına çok teşekkür ediyoruz. Bizler 48 sene evvel 1959 yılında imzalanan garantörlük anlaşmasıyla verilen yetkiye göre Kıbrıs’taki soydaşlarımızın son olarak canlarını alacaklarını sezdiğimiz için o günkü hükümeti barış harekatının emrini verdiler. Bazılarımız uçakla bazılarımız helikopterle ya da çıkarma gemileriyle büyük bir başarıyla barış harekâtını gerçekleştirdik. Neticede devletimizin bize verdiği görevi başarıyla sonlandırdık. Barışı sağladık. Eğer bize müsaade edilseydi biz 15 günde Kıbrıs’ın tamamını alırdık. Allah bize öyle bir güç vermişti. Bu anlamlı günde ne kamudan ne de yerelden günümüzü kutlayan olmadı. Bırakın ziyareti telefon dahi almadık. Diğer il ve ilçelerde kutlamalar oluyor ama maalesef Nazilli’de kendi kendimize yaşadık. Canları sağ olsun” diye konuştu.