Aydın Valiliği tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı’nda 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Evrim Karakoz, Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZDI


Atatürk Kent Meydanı’ndaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda Vali Hüseyin Aksoy, yaptığı konuşmada günün anlam ve önemine değindi. Devletin içine sızmaya çalışan örgütün 15 Temmuz’da bozguna uğradığını dile getiren Vali Aksoy, “Son dönemde geçmişin cuntacı zihniyeti yine boy göstermeye, sürekli gelişen ve büyüyen Türkiye’nin refahını bozmaya kalkıştı. Terör, yalan ve iftira dolu karalama kampanyaları ile mücadele edilirken, devlete sızmak isteyen hain ve sinsi bir terör örgütü peydahlandı. Devletin içerisine yuvalanan FETÖ ihanet çetesi, milletin tankını ve tüfeğini milletin üzerine çevirdi, canlara kastetti. Oysa İstiklal Harbi ruhu yeniden şahlanmıştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine milyonlar sokağa döküldü. Türk milleti canı pahasına tankların önüne yattı, kendisine doğrultulan namluların üzerine çıplak elleri ile yürüdü. Darbe girişimine karşı dünyada benzeri görülmemiş bir karşı duruş sergilendi. Terör örgütü üyeleri, milli birlik ve beraberlik karşısında bozguna uğradı. 15 Temmuz 2016 Türk milleti için bir milattır. Destan yazan Türk milleti o gece dünyaya ’Türkiye geçilmez’ diye bir kez daha haykırdı" diye konuştu.

GECE BOYU NÖBET TUTTULAR


Vali Aksoy’un konuşmasının ardından meydanda kurulan sinevizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka hitap etti. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sinevizyon gösterimlerinin yapıldığı etkinlikte şiirler okundu, dualar edildi. Mehteran takımı ve semazen gösterileri de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi, Kent Meydanı’nı ellerindeki Türk bayraklarıyla dolduran vatandaşlar sabaha kadar temsili nöbet tuttu.